جنگلکاری در ۳۵ نقطه استان تهران
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران ضمن اشاره به جنگلکاری در ۳۵ نقطه استان اظهارکرد: مساحت جنگلکاری ها کم است و درحدی نیست که سرانه فضای سبز کشور را افزایش دهد و بیشتر جنبه فرهنگسازی دارد.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، ۸ دیماه سالجاری مراسم پویش مردمی بذرکاری و نهال کاری برگزار و گونه های بومی کاشته شد و طبق برنامه ریزی های انجام شده فعالیت جنگل کاری تا آخر اسفندسال جاری ادامه خواهد داشت.
سید نقی عزیزی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: پویش «هر ایرانی یک نهال و ایران سر سبز» یک پویش ملی در سرتاسر کشور است. سازمان جنگلها پویش ایران سرسبز را بسته به نوع اقلیم هر منطقه از ۱۴آذر در استان ها شروع کرده است.
وی اضافه کرد: جنگلکاری در ۲۰ روز گذشته شروع شده و تا چهارشنبه (۸دی ماه) در سه منطقه استان تهران انجام شده است اما تمام فعالیت ما منحصر به جنگلکاری و نهال کاری نیست. تابحال تقریبا۵۶ نقطه را مکان یابی کرده ایم که در ۳۵منطقه از این ۵۶ منطقه جنگلکاری انجام شده است و در باقی مکان ها کپه کاری در مرکز صورت می گیرد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران درباره اقدامات انجام شده در زمینه نهال کاری اظهار نمود: چهارشنبه (۸دی ماه) در استان شمیرانات و روستای نیکنامده نهال کاری انجام دادیم و افزایش این فعالیت را در دستور کار خود قرار داده ایم. بعنوان مثال طی هفته جاری در لواسان نهال کاری را انجام می دهیم و به مرور زمان تا شب عید، هر هفته چند برنامه در این حوزه را به سرانجام خواهیم رساند.
وی درباره شهرستان هایی که جنگلکاری و نهال کاری در آن هاانجام می شود، اظهارکرد: جنگل کاری و نهال کاری بیشتر در استانهای تهران، پردیس، شمیرانات، دماوند و فیروزکوه انجام می شود.
عزیزی ضمن اشاره به کم بودن مساحت جنگلکاری ها اظهار داشت: مساحت جنگلکاری ها در نهایت دو هکتار است و این میزان در حدی نیست که سرانه فضای سبز کشور را افزایش دهد. فعالیت نهالکاری بیشتر شکل و شمایل فرهنگسازی دارد ازاین رو به مساحت ۵۵۰هکتار جنگلکاری صورت خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: وقتی درمناطق ذکرشده نهال کاری انجام می شود، دهیاری ها، شهرداری ها و شورایاری ها و نهادهای دیگر مثل نهادهای نظامی هم داوطلبانه زمین هایی را برای این فعالیت در اختیارمان قرار می دهند که در این صورت تا آخر سال به ۳۵ نقطه درنظرگرفته شده برای جنگلکاری افزوده می شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران درباره گونه های گیاهی کاشته شده در مناطق درنظرگرفته شده اظهار داشت: با عنایت به شرایط اقلیمی استان تهران در نظر داریم که گونه های بومی بکاریم و براین اساس به کاشت زرشک، توت، ارغوان وگونه هایی که در ارتباط با منطقه و بومی است، روی آوردیم و دیگر از درختانی همچون کاج استفاده نکردیم.
وی درباره معیارهای انتخاب مناطق برای نهال کاری اظهارکرد: این مناطق بر مبنای میزان مشارکت انتخاب می شوند و بعنوان بوستان های روستایی هستند یعنی به پیشنهاد دهیاری ها و شوراهای روستاها در هر روستا دو هکتار برای این فعالیت در نظر گرفته شد.
عزیزی در انتها خاطرنشان کرد: نکته مهم در جنگلکاری بحث نگهداری است. به همین خاطر تلاش می نماییم تا این کار را در مساحت های کمتر انجام دهیم تا نگهداری صورت گیرد.
منبع: petfind.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب