دانستنی های ایمنی،
سفارش هایی برای ایمنی در کمپینگ
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی با فرارسیدن فصل گرما و تعطیلات بعضی از افراد تصمیم به اقامت چند روزه در طبیعت یا به اصطلاح کمپ کردن در جنگل، ساحل و دیگر محیط های طبیعی می گیرند، تفریحی که گرچه امکان دارد در نگاه اول ساده به نظر برسد، اما نیازمند رعایت یکسری نکات و الزامات ایمنی است، یک طبیعت گرد در این خصوص هشدارهایی را به علاقه مندان کمپینگ داده است.
مهران مددی زاده در گفتگو با ایسنا، درباره رعایت نکات ایمنی هنگام اقامت در طبیعت یا همان کمپ کردن اظهار داشت: کمپینگ یا همان کمپ کردن گرچه امکان دارد تفریحی ساده به نظر برسد، اما گاهی امکان دارد عدم رعایت بعضی از نکات بسیار پیش پا افتاده، مشکلات و اتفاقات جبران ناپذیری را رقم برند. ازاین رو لازم است تمام افرادی که قصد طبیعت گردی یا حضور در کمپ ها را دارند، یکسری نکات ایمنی را مدنظر قرار دهند.
وی افزود: اگر افراد برای نخستین بار قصد حضور در کمپ و چنین فضاهایی را داشته یا محل اقامتشان فضایی است که آشنایی چندانی با آن ندارند، لازم است که اولا حتما قبل از سفر اطلاعات لازم در مورد محیط، دمای هوا، درجه سختی و... را از راهنما و همینطور جستجو در اینترنت و رسانه های معتبر به دست بیاورند. دوما حتما باید با افراد آشنا به محیط و مورد اعتماد همراه شده و راهنما یا همان لیدر کمپ خویش را از میان افراد خوشنام و دارای مدرک لیدری انتخاب کنند. این ها نکات مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
مددی زاده با اشاره به اینکه یکسری از نکات ایمنی از زمان ابتدا تا آخر کمپ باید مورد توجه قرار بگیرد، اظهار داشت: علاوه بر این موارد موضوعات ایمنی برای کمپ کردن را میتوان در سه دسته قبل، حین و پس از کمپینگ تقسیم کرد.
این طبیعت گرد با اشاره به اینکه در هنگام اقامت در طبیعت مجموعه ای از اقدامات باید صورت گیرد که ما را از خطرات دور و ایمن نگه دارد، اظهار داشت: برخلاف آنچه که امکان دارد تصور شود، حیوانات وحشی در طبیعت، مهم ترین خطر در کمپ ها نیستند، البته معنای این جمله این نیست که هیچ خطری از طرف حیوانات افراد را تهدید نمی نماید. اقامت کنندگان در طبیعت باید توجه داشته باشند که وارد زمینهای شخصی افراد نشوند، چون که احتمال حمله سگ های نگهبان وجود دارد و علاوه بر آن وارد محیط هایی که شناختی از آن نداشته یا اطلاعات کمی از پوشش گیاهی و تنوع زیستی جانوران آن وجود دارد نشوند. در عین حال باید مراقبت گزیده شدن از جانب زنبور و دیگر حشرات و همینطور وجود مار در بعضی از مناطق باشند. اما تصوراتی مانند حمله خرس و... بسیار دور از ذهن است.
مددی زاده با اشاره به اینکه امکان دارد خطرات دیگری هم متوجه افرادی که در طبیعت اقامت کرده اند، بشود اظهار داشت: احتمال وقوع مواردی مانند دزدی، خسارت مالی و... هم در کمپ وجود دارد، بنابراین به طبیعت گردان سفارش می کنم که از همراه داشتن پول نقد زیاد یا اقلام گرانبها و قیمتی در وسایل خود پرهیز کنند. در طبیعت نیازی به همراه داشتن لپ تاپ، بلندگو، جواهرات و... وجود ندارد و سفارش می شود که تا حد امکان سبک و صرفاً اقلام ضروری مانند کیسه خواب، لباس اضافه، دفترچه بیمه، وعده غذایی متناسب با روزهای اقامت و... همراه آورده شود.
نکات ایمنی پیش از کمپ کردن چیست؟این طبیعت گرد درباره نکات ایمنی که باید پیش از آغاز استقرار در طبیعت و کمپ کردن مورد توجه قرار بگیرد، اظهار داشت: یکی از مهم ترین اقداماتی که باید صورت گیرد، رعایت هنجارهای اجتماعی متناسب با فرهنگ بومی مقصد است. در همین راستا هم سفارش می شود که از هر نوع رفتار خارج از عرف، اقدامات جلب توجه کننده و... پرهیز شود. پس لازم است پیش از شروع سفر اطلاعاتی هم از وضعیت فرهنگی محل کمپ کسب شود.
وی با اشاره به اینکه همراه داشتن کوله پشتی، چادر کمپ، چراغ قوه، هدلایت، سوت، کفش و لباس مناسب، جعبه کمک های اولیه، کیسه خواب، نقشه، قطب نما و... همچون الزاماتی است که باید است پیش از شروع سفر مورد توجه قرار بگیرد، اظهار داشت: برخی از محل های برگزاری کمپ فاقد آنتن دهی موبایل است، پس سفارش می شود که حتما این مورد به خانواده ها و نزدیکان اطلاع داده شود تا باعث نگرانی آنان نشود.
مددی زاده لبخندزدن را یک عامل مهم دیگر پیش از سفر برشمرد و اظهار داشت: پیش از رسیدن به نقطه کمپ کردن بطور قطع از یک روستا که بعنوان آخرین آبادی از آن یاد می شود عبور شده است و افراد کمپ حتما با مردم بومی آن منطقه برای تأمین خوراکی یا آب یا هر چیز دیگری برخورد خواهند داشت و باید با اهالی این مناطق ارتباط برقرار شود، پس بهتر است این ارتباط با روی خوش و تعاملی دو سویه شکل بگیرد.
این طبیعت گرد اضافه کرد: همینطور سفارش می کنم در آخرین نقطه تا پیش از این که آنتن یا اینترنت تلفن همراه از دسترس بیرون برود، مختصات یا همان لوکیشن محل تقریبی کمپ برای افراد مورد اطمینان ارسال شود، تا در صورت هر نوع حادثه احتمالی محل تقریبی اسکان مشخص باشد. پیش از سفر بهتر است وضعیت آب و هوا و پیشبینی هواشناسی از وضعیت جوی محدوده هم مورد بررسی قرار بگیرد.
نکات ایمنی حین کمپ کردن چیست؟مددی زاده انتخاب محل مناسب برگزاری کمپ را از مهم ترین موارد حین کمپ کردن برشمرد و اظهار نمود: نیاز است چادر در نقطه مناسبی بر پا شود. در فصل بارش نباید در حریم رودخانه کمپ کرد. این نکته مهمی است و بارها هم در هشدارهای مدیریت بحران تاکید شده که باید از استقرار در حریم رودها بخصوص در شرایط جوی نامناسب پرهیز شود. در شرایط عادی هم لازم است که فاصله تا رودخانه حداقل 60 متر باشد.
وی افزود: همینطور بهتر است از اقامت در حاشیه ساحل دریا هم پرهیز شود چون که گاهی امکان دارد بالا آمدن سطح آب مشکلاتی را ایجاد نماید. اقامت در شرایط بارندگی، رعد و برق، توفان و... هم سفارش نمی گردد.
این طبیعت گرد اضافه کرد: برای کمپ کردن در طبیعت اگر قصد بر پایی چادر وجود داشته باشد، باید نکاتی مثل مسطح بودن، عدم وجود اشیای تیز مثل سنگ، عدم نصب چادر زیر درخت خشک شده یا دارای شاخه شکسته و... را مورد توجه قرار داد. همینطور اگر ضمن رعایت این نکات بتوان مسیر حرکت خورشید را تخمین زده و کمپ را در پشت یک بلندی دایر کرد، میتوان از تابش خورشید هم در امان بود.
به گفته وی در معرض دید بودن محل استقرار، به امنیت و احتمالاً راحتی جستجو برای گروههای امداد و نجات کمک خواهد نمود. همینطور محل چادر نباید در معرض خطر ریزش سنگ، بهمن و … باشد و محل اسکان موقت هم نباید در راه رفت و آمد کوهنوردان دیگر یا افراد محلی باشد.
مددی زاده با اشاره به اینکه لازم است از ماجراجویی در چنین فضاهایی پرهیز شود، اظهار داشت: شوخی بی مورد با دوستان، شنا کردن در آب هایی که عمق آن مشخص نمی باشد، عبور از پل های نامقاوم، بالا رفتن از درختان و اقداماتی این چنینی هم جزو مواردی است که باید از آن پرهیز شود. تاب درست کردن در کمپ هم اقدامی است که بهتر است انجام نشود چون که علاوه بر صدمه به طبیعت احتمال شکسته شدن شاخه و صدمه جانی هم وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه آب شرب سالم هم نکته مهمی است که تأمین آن باید مدنظر قرار بگیرد، اظهارکرد: نوشیدن آب طعم دار از چشمه و رودخانه امکان دارد احتمال مبتلا شدن به بیماری هایی مانند اسهال را افزایش دهد، ازاین رو اگر منبع آب مناسبی در طبیعت پیدا نشد، بهتر است از آب معدنی استفاده گردد.
این طبیعت گرد اضافه کرد: میان چادر کمپ و چادر مسافرتی تفاوت وجود دارد و چادرهای مسافرتی مقاومت لازم در مقابل باران و باد را ندارند. ازاین رو سفارش می شود که حتما از چادر ویژه کمپ استفاده شده و هنگام حضور در چادر حتما زیپ آن بسته شود تا از ورود جانورانی مانند سوسک و... به داخل چادر جلوگیری شود.
از دانستنی های ایمنی بخوانید:
راهکارهایی برای پیشگیری از انباشت خطر در انبارها
حوادثی که نباید به خانه راه دهیم
مددی زاده از علاقه مندان به کمپینگ خواست که در این محیط صدای موسیقی خویش را بلند نکرده و موادغذایی و پسماند خویش را در پوشش مناسبی که بوی آن متصاعد نشود، نگه داری کنند. همینطور از روشن کردن آتش بزرگ در محل کمپ یا روشن کردن آتش در فاصله نزدیک چادرها پرهیز کرده و تا حد امکان تلاش کنند که در انتها کمپ به جز ردپا اثر دیگری از خود برجای نگذارند. روشن کردن گاز پیک نیکی در داخل چادر هم بسیار خطرآفرین است و احتمال گاز گرفتگی و آتشسوزی را زیاد می کند.
این طبیعت گرد با اشاره به اینکه بهتر است افراد حاضر کمپ، در کیسه خواب، بخوابند، اظهارکرد: به تنهایی نباید از محیط کمپ و اردوگاه دور شد و لازم است حتما برای پیاده روی آن هم تا شعاع چند صدمتر از محل کمپ حداقل دو نفر با هم باشند، تا در صورت بروز حادثه برای هر یک، دیگری امکان اطلاع به امدادگران و آوردن کمک را داشته باشد. همراه داشتن یک سوت برای اطلاع موارد امدادی و اضطراری و کمک خواستن از دیگر افراد کمپ هم سفارش می شود. پیمایش بیشتر از چندصد متر و دور شدن از کمپ هم سفارش نمی گردد.
وی اظهار داشت: این مورد بخصوص در شب ها هم بیشتر باید مورد توجه قرار بگیرد چون که در ساعات تاریکی احتمال گم شدن افراد بیشتر است.
مددی زاده با تکیه بر این که نباید در کمپ جوگیر شد، اظهار داشت: برخی برای انداختن یک عکس، جلب توجه و... دست به اقدامات عجیبی می زنند که امکان دارد جان شان را به خطر بیاندازد، بنابراین تاکید می کنم که از ابتدا تا انتهای اقامت در کمپ باید از رفتارهای هیجانی یا همان جوگیر شدن پرهیز کرد.
وی همینطور درباره بازگشت از کمپ هم اظهار داشت: حتما باید آتش خاموش شود. لازم است از عجله وشتاب در بازگشت پرهیز و زمان مناسبی برای بازگشت انتخاب گردد. همراه داشتن کیسه زباله محکم برای جمع آوری زباله ها و انتقال آن به سطل زباله مبحث دیگری است که باید مورد توجه باشد. همینطور در حین برگشت باید توجه داشت که از رانندگی در حین خستگی و خواب آلودگی پرهیز شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب