تارکان تحصیل به مدرسه بازمی گردند؟
خرید و فروش حیوان خانگی: خرید و فروش حیوان خانگی: همدان شیوع ویروس کرونا و مجازی شدن کلاس های آموزشی و تعطیلی ادامه دار مدارس در سه سال تحصیلی متوالی سبب شد تا تعدادی از دانش آموزان به دلیلهای مختلف که نیاز به واکاوی و ریشه یابی دارد، ترک تحصیل کرده و نام دانش آموزان بازمانده و تارکان از تحصیل را به خود بگیرند.
مرکز آمار کشور در فرودین ماه سال جاری از افزایش نرخ باسوادی کشور اطلاع داد و اعلام نمود: برپایه آمار در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ حدود ۹۷۰ هزار و ۸۷۱ نفر، یعنی نزدیک به یک میلیون دانش آموز از تحصیل بازمانده اند که در ترک تحصیل این تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل، انتشار کرونا نقش مؤثری داشته است.
شهرستان اسدآباد هم همچون شهرستانهایی است که به تبع سراسر کشور آموزش آن تحت تاثیر شرایط کرونا قرار گرفت و کلاس های آموزشی مدارس به سمت فضای مجازی سوق داده شد.
هم اکنون برپایه آمار آموزش و پرورش شهرستان اسدآباد حدود ۱۰۰۰ دانش آموز در این شهرستان ترک تحصیل کرده اند که بیشترین این ترک تحصیل ها در دوران انتشار کرونا بوده است.
اما برای بازگشت این دانش آموزان آیا مسؤلان شهرستان راهکار و یا برنامه ای را در نظر دارند؟ و آیا دلایل ترک تحصیل این دانش آموزان بررسی و ریشه یابی شده است؟
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در اینباره در گفتگو با ایسنا، مطرح کرد: دوران کرونا و دوری دانش آموزان از فضای کیفی آموزش و تعلیم و تربیت صدمه جدی به دانش آموزان وارد کرد.
کیومرث سرمدی واله اضافه کرد: گرفتاری هایی که فضای مجازی در کنار عدم دسترسی برخی دانش آموزان روستاهای دور افتاده به اینترنت و استفاده از فضای مجازی و کلاس های فضای مجازی ایجاد می کرد، باعث شد تا همه این عوامل دست به دست هم دهند و با افزایش دانش آموزان بازمانده از تحصیل مواجه شویم و آمار دانش آموزان بازمانده از تحصیل نسبت به قبل افزایش بیشتری داشته باشد.
وی افزود: علاوه بر آن مجازی شدن آموزش دانش آموزان در دوران انتشار کرونا باعث شد تا بعضی از دانش آموزان هم که مشغول به تحصیل بودند، به لحاظ کیفیت علمی و تحصیلی و مسائل تعلیم و تربیت و مسائل اعتقادی با استفاده از فضای مجازی و غیرمستقیم بودن تعلیم و تربیت و آموزش گرفتار صدمه شوند.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس تصریح کرد: مشکلات اخیر بخشی از جوانان که به شکلی تحت تاثیر هیجانات و تبلیغات سوء فضای مجازی قرار گرفتند، ناشی از دوری و فاصله چند ساله این دانش آموزان از تربیت و سیستم آموزشی حضوری و مستقیم بوده است.
نماینده مردم اسدآباد در مجلس تصریح کرد: مشکلات اخیر بخشی از جوانان که به شکلی تحت تاثیر هیجانات و تبلیغات سوء فضای مجازی قرار گرفتند، ناشی از دوری و فاصله چند ساله این دانش آموزان از تربیت و سیستم آموزشی حضوری و مستقیم بوده است.
وی یادآورشد: کنترل و مدیریتی مناسب توسط خانواده ها، مدرسه و معلم جهت استفاده دانش آموزان در دوران کرونا از فضای مجازی نبود و گاهی نمی دانستیم دانش آموزان و فرزندانمان در فضای مجازی چه می کنند این بود که بحث مسائل غیراخلاقی و غیرعلمی فضای مجازی همه و همه صدمه های گوناگونی به برخی دانش آموزان زد.
سرمدی واله ضمن اشاره به دانش آموزان بازمانده از تحصیل شهرستان اسدآباد اظهار داشت: فعلا آمار رسمی از تعداد بازماندگان از تحصیل شهرستان ندارم اما آمار دقیق بازماندگان از تحصیل شهرستان را از آموزش و پرورش و هم فرمانداری درخواست خواهیم کرد و علت ترک تحصیل دانش آموزان را بررسی و زمینه بازگشت آنها به تحصیل را فراهم می نماییم.
رئیس اداره آموزش و پرورش اسدآباد هم با اشاره به اینکه در سال تحصیلی جدید سال جاری ۲۰ هزار دانش آموز در ۲۱۰ مدرسه مشغول تحصیل هستند که ۱۳۰۰ معلم کار آموزش آنها را به عهده دارند، اظهار داشت: در سال تحصیلی سال جاری ۲۰۰۰ نفر کلاس اولی به سیستم آموزشی شهرستان افزوده شد که نسبت به سال قبل افزایش قابل توجهی داشته است.
سجاد محمدی شمیم در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به ۱۰۰۰ نفر دانش آموز بازمانده از تحصیل در شهرستان اسدآباد بیان نمود: تلاش مجموعه آموزش و پرورش شهرستان اینست که بتواند شرایط تحصیل را برای این دانش آموزان با پیگیری لازم فراهم نموده و آنها را باردیگر به مدرسه بازگرداند.
وی خاطرنشان کرد: وجود این تعداد دانش آموز بازمانده از تحصیل در شهرستان دارای چند علت بوده که یکی از این علت ها ازدواج زودهنگام دختران در مناطق روستایی شهرستان است که خانواده ها به واسطه این امر با ادامه تحصیل فرزندان خود مخالفت می کنند.
رئیس اداره آموزش و پرورش اسدآباد اعلام نمود: بازماندن از تحصیل دانش آموزان شهرستان دارای چند علت شامل ازدواج زودهنگام دختران در مناطق روستایی، نرساندن معدل برای رشته تحصیلی مورد علاقه، مخالفت خانواده ها با تحصیل فرزندان، مشکل اقتصادی و جذب شدن در بازارکار است. محمدی شمیم اضافه کرد: تعدادی هم به دلیل مشکلات تحصیلی که داشته اند، معدل لازم را برای رشته تحصیلی که به آن علاقه دارند، نرسانده اند که در این رابطه تلاش شده با استان هماهنگ نماییم تا بتوانیم با یک ترمیم معدل و ترمیم نمره و امتحان مجدد این دانش آموزان بتوانند در رشته مورد علاقه خود تحصیل کنند.
وی مخالفت خانواده ها با تحصیل فرزندان خویش را یکی دیگر از موارد و علل ترک تحصیل دانش آموزان و افزایش تعداد بازماندگان از تحصیل در شهرستان دانست و خاطرنشان کرد: برای جذب دانش آموزان بازمانده از تحصیل به مدرسه، برای خانواده این دانش آموزان حاشیه شهر و روستاها کلاس های آموزشی با حضور کارشناسان دانشگاه و بهزیستی درحال برگزاری داریم تا با برگزاری این کلاس های آموزشی و مهارتی دید والدین نسبت به تحصیل فرزندان خود بازتر شده و تغییر یابد.
وی مشکل اقتصادی را یکی دیگر از علل ترک تحصیل برخی دانش آموزان برشمرد و خاطرنشان کرد: برخی موارد که تعداد این موارد به نسبت دیگر دلایل کمتر است، مسائل اقتصادی دانش آموزان بوده که در این رابطه دانش آموزانی که دارای مشکلات اقتصادی باشند، نهادهای حمایتی را جهت کمک به این دانش آموزان پای کار می آوریم و کمک می نماییم که به خاطر مسائل ضعف اقتصادی ترک تحصیل نکنند.
سجادی شمیم افزود: عمده علت بازمانده از تحصیل در میان دانش آموزان در پایه دوم متوسطه بخصوص پسران بوده که این دانش آموزان جذب بازارکار شده اند و دیگر تمایلی برای تحصیل ندارند.
رئیس اداره آموزش و پرورش اسدآباد تصریح کرد: هم اکنون بیشتر از ۴۰۰ نفر از دانش آموزان پایه دوم متوسطه شهرستان جدب بازارکار شده اند و دیگر به مدرسه نمی آیند.
وی با اشاره به اینکه انتشار کرونا از نقش مؤثری در افزایش تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل شهرستان برخودار بوده و بیشتر این بازماندگان از تحصیل در دوران کرونا اتفاق افتاده است، اظهار داشت: سال جاری آموزش و پرورش شهرستان مدیران مدارس ابتدایی خویش را ملزم کرده که دانش آموزان فارغ التحصیل خویش را رصد و پایش کنند که در کدام آموزشگاه و مدرسه ثبت نام کرده اند و اگر ثبت نام خویش را انجام نداده اند مدیر مدرسه حتی اگر شده با رجوع حضوری پیگیر ثبت نام دانش آموز در متوسطه اول باشد.
محمدی شمیم با اشاره به اینکه مدیران مدارس متوسطه اول هم باید دانش آموزان خویش را رصد کنند که در کدام مدرسه ثبت نام کرده است، اضافه کرد: با این روش توانسته ایم خیلی از دانش آموزان بازمانده از تحصیل را رصد و پایش نماییم ضمن این که در آبان ماه آمار کامل دانش آموزان بازمانده از تحصیل شهرستان مشخص خواهد شد که آیا باردیگر برای ادامه تحصیل بازمی گردند یا خیر؟ با دادستان شهرستان هم مکاتبه ای داشته ایم تا خانواده هایی که از ادامه تحصیل فرزندان خود ممانعت می کنند را به دستگاه قضا معرفی نماییم.
وی در زمینه تحصیل دانش آموزان در دوران پساکرونا هم مطرح کرد: جدا بودن دانش آموز از فضای درس و مدرسه سبب شده است که ضعف و تنبلی در تحصیل بیشتر آنها مشهود شود که بدین منظور آموزش و پرورش اسدآباد از همکاران فرهنگی خواسته به منظور جبران اُفت تحصیلی طرح های خویش را در این رابطه عرضه کنند.
محمدی شیمیم اظهار نمود: به منظور رشد علمی و ارتقاء سطح آگاهی دانش آموزان در مناطق محروم ۴۸ نفر از معلمان این شهرستان در چارچوب گروه جهادی شهدای فرهنگی مشغول فعالیت هستند که در نوع خود یکی از فعال ترین گروههای جهادی استان همدان به حساب می آید.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، امیدواریم با عزم راسخ دست اندرکاران نظام تعلیم و تربیت و ارگان ها و سازمان های سهیم و مؤثر، همه دانش آموزان در گستره عدالت آموزشی از موهبت تحصیل بدون دغدغه و سرشار از شوق یادگیری بهره مند شوند و با برنامه های پیشبینی شده آموزش و پرورش و هم همکاری دیگر دستگاههای ذیربط شاهد بازگشت باردیگر دانش آموزان بازمانده از تحصیل به کلاس درس و مدرسه باشیم چونکه آموزش با دانش آموز معنا می یابد.
منبع: petfind.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب