متخصص طب ایرانی عنوان كرد؛
تغذیه دانش آموزان از نگاه طب ایرانی
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی، عضو انجمن علمی طب سنتی ایران، در آستانه بازگشایی مدارس به نکاتی پیرامون تغذیه دانش آموزان از نگاه طب ایرانی پرداخت.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از مهر، الهام پارسا، با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم در تأمین سلامت دانش آموزان، اظهار داشت: برای پیشگیری از تمایل کودکان به مصرف خوراکیهای ناسالم در مدرسه، بهتر است خوراکی هایی سالم و مغذی از منزل به همراه ببرند. وی اظهار نمود: خیلی از والدین از ما می پرسند که چه مواد غذایی به کودکان خود دهند که سیستم ایمنی آنها قوی شود و در فصل پاییز گرفتار سرماخوردگی نشوند، سفارش می شود از شش دسته غذایی استفاده شود، یعنی مصرف میوه ها، سبزیجات، لبنیات، گوشت، دانه های روغنی و غلات به میزان مناسب در برنامه غذایی دانش آموزان گنجانده شود. پارسا خاطرنشان کرد: باید مراقب باشیم تا حد امکان قند، شکر، چربی ها و نمک را از مواد غذایی کودکان حذف نماییم یا به حداقل برسانیم. خوراکی هایی مانند شیرکاکائو، آبمیوه های صنعتی، کیک های صنعتی و خوراکی هایی که نمک زیاد دارند، مثل سیب زمینی سرخ کرده، بخصوص اگر در مدارس عرضه شوند، برای کودکان مضر هستند. وی ادامه داد: خوراکی هایی مانند چیپس و پفک که مطابق قانون نباید در بوفه های مدارس موجود باشند، گاهی همچنان به فروش می رسند و مصرف آنها بعنوان میان وعده برای کودکان سفارش نمی گردد. به جای این مواد، میتوان از میوه های خشک یا کشک های ورقه ای بعنوان جایگزین های سالم استفاده نمود. پارسا خاطرنشان کرد: بچه ها در وعده های میان وعده و زمان استراحت نباید از ساندویچ های سنگین مانند ساندویچ ماکارونی استفاده کنند، چونکه این غذاهای سنگین می توانند سبب اختلال در هضم و خواب آلودگی دانش آموزان در کلاس شوند. وی خاطرنشان کرد: مدارسی که دانش آموزان در آنها از بامداد تا بعدازظهر حضور دارند و ناهار هم در مدرسه صرف می شود، باید به این نکته توجه نمایند که بعد از صرف ناهار، فعالیتهای ورزشی سنگین انجام نشود، چونکه این کار سبب بازگشت خون از دستگاه گوارش به سمت سیستم عضلانی و در نتیجه اختلال در هضم غذا می شود که می تواند منجر به مشکلاتی مانند یبوست، نفخ، سوزش معده و رفلاکس شود. پارسا همینطور بیان نمود: با عنایت به علاقه دانش آموزان به چیپس و پفک، بهتر است از چیپس های خانگی یا میوه های خشک مانند سیب و انار استفاده نمایند. همچنین، استفاده از انواع میوه های تازه مانند سیب، انار، گلابی، انگور، هویج و کرفس بعنوان میان وعده سالم سفارش می شود. وی سفارش کرد: مصرف پوره های میوه مانند پوره سیب و کدو حلوایی هم برای کودکان مفید می باشد. این پوره ها می توانند با افزودن مواد طبیعی مانند گلاب، زعفران و هل، طعم بهتری به خود بگیرند و به تقویت سیستم ایمنی کودکان کمک کنند. پارسا تصریح کرد: نوشیدنی هایی مانند آب سیب تازه و شیر بادام هم از دیگر انتخابهای سالم برای تغذیه کودکان در مدرسه هستند. وی ادامه داد: مصرف بادام، مویز، گردو، فندق و سایر مغزها بخصوص برای کودکانی که گرفتار مشکلات گوارشی نیستند، سفارش می شود. بادام و شیر بادام هم بعنوان یکی از مواد غذایی تقویت کننده حافظه و سیستم ایمنی دانش آموزان پیشنهاد می شود. البته در صورت داشتن یبوست پوست بادام باید گرفته شود. پارسا در انتها تصریح کرد: با استفاده از مواد غذایی سالم و متنوع و توجه به نیازهای تغذیه ای دانش آموزان، میتوان به بهبود سلامت جسمی و روحی و تقویت حافظه و افزایش یادگیری آنها کمک کرد و از مشکلاتی مانند بیماری های گوارشی و ضعف سیستم ایمنی جلوگیری کرد.
منبع: خرید و فروش حیوان خانگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب