تداوم پیگیری های هواشناسی تهران برای پیشگیری از ساخت و ساز در حریم ایستگاه ژئوفیزیک
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی، مدیرکل هواشناسی استان تهران ضمن اشاره به پیگیری مبحث ساخت و ساز در حریم ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک اظهار داشت: باوجود تمام پیگیری های ما در سطح ملی و استانی، مراحل این ساختمان سازی طی ماه های گذشته ادامه داشت و گودبرداری عمیقی انجام شده و زیرسازی ها در حال انجام می باشد و اگر قرار باشد که این بلند مرتبه سازی به نتیجه برسد، خطر تعطیلی این ایستگاه هواشناسی به دلیل بی استفاده شدن داده های آن وجود دارد.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا ۸ آبان ماه مهدی چمران - رئیس شورای شهر تهران - از توقف ساخت و ساز به دلیل دریافت نکردن مجوز ساخت اطلاع داد. به دنبال این تصمیم مدیرکل هواشناسی استان تهران ضمن اشاره به عملیات عمرانی در حریم ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک، از تداوم پیگیری ها برای پیشگیری از بلندمرتبه سازی در این عرصه اطلاع داد.
بیشتر بخوانید:
چمران: ساخت و ساز در دانشگاه تهران تعطیل شد
مازیار غلامی در گفت و گو با ایسنا افزود: ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران دومین ایستگاه هواشناسی از نظر قدمت پس از ایستگاه فرودگاه مهرآباد در پایتخت است، قریب به ۶۰ سال قدمت دارد و و در ابتدا به شکل ایستگاه اقلیم شناسی و هم اکنون بعنوان ایستگاه هواشناسی سینوپتیک فعالیت می کند.
مدیر کل هواشناسی استان تهران با اشاره به اینکه این ایستگاه تنها ایستگاه هواشناسی در مرکز شهر تهران است، اظهار داشت: در تهران پنج ایستگاه هواشناسی در شمیرانات (اقدسیه)، چیتگر، فرودگاه مهرآباد، اداره کل مدیریت بحران و موسسه ژئوفیزیک داریم.
وی تصریح کرد: اندازه گیری کمیت های هواشناسی در مرکز تهران از بعد ملی و بین المللی مهم می باشد چون داده ها پخش منطقه ای می شود و بعنوان ورودی مدلهای پیشبینی مورد استفاده قرار می گیرد ازاین رو ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک هم از نظرپایش جو و هم پیشبینی بخصوص در زمینه تشخیص مخاطرات هواشناسی اهمیت ویژه ای دارد.
غلامی در قسمت دیگری از صحبت های خود اظهار داشت: متاسفانه از پاییز سال قبل زمزمه هایی بر مبنای تصمیم دانشگاه تهران به ساخت ساختمان بلندمدت در مجاورت ایستگاه هواشناسی ژئوفیزیک شنیدیم و بعد از مدتی تبدیل به حقیقت شد. نخستین نشانه ها را اوایل بهمن دیدیم و با مدیر موسسه ژئوفیزیک مکاتبه کردیم و از او خواستیم برای ساخت و ساز در حوالی ایستگاه هواشناسی، این کار را با رعایت استانداردهای هواشناسی انجام دهند چون ساختمان بلندمرتبه می تواند روی اندازه گیری کمیت های هواشناسی تأثیر منفی بگذارد. بعنوان نمونه بر سرعت وجهت وزش باد موثر باشد و روی بارش و تابش تأثیر بگذارد چونکه روی ایستگاه هواشناسی سایه می اندازد و مانع می شود.
مدیرکل هواشناسی استان تهران افزود: دو هفته پس از نامه من به مدیر موسسه ژئوفیریک، سحر تاجبخش – رئیس سازمان هواشناسی – با دکتر محمد مقیمی - رئیس وقت دانشگاه تهران - مکاتبه کرد و از او خواهان رعایت استانداردهای هواشناسی در ساخت و ساز در حریم ایستگاه ژئوفیزیک شد. تا این موقع فعالیت عمرانی هنوز شروع نشده بود. اواخر اسفندماه ساخت و ساز آغاز و گودبرداری عمیقی انجام شد. در این شرایط مکاتبات در سطح ملی و استانی تداوم پیدا کرد و از مسئولان خواستیم به حفظ حریم ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک کمک کنند. کماکان پیگیری ها در سطح ملی و استانی ادامه دارد.
وی در رابطه با رایزنی با شورای شهر برای رعایت استانداردها به منظور ساخت و ساز در حوالی ایستگاه هواشناسی ژئوفیزیک اظهار داشت: سه هفته قبل با ناصر امانی - عضو شورای شهر تهران - دیدار کردم و از او کمک خواستم تا در حوزه شهرداری پیگیری کنند تا بتوانیم مسئله را حل نماییم.
مدیرکل هواشناسی استان تهران تصریح کرد: ما مخالف پروژه دانشگاه نیستیم ولی معتقدیم ضمن رعایت استانداردهای هواشناسی فعالیتهای عمرانی صورت گیرد اما دانشگاه تهران قصد ساخت سه بلوک ۲۵ طبقه ای را دارد این در حالیست که طبق استاندارد هواشناسی، فاصله افقی استاندارد از هر سازه ۱۰ برابر ارتفاع آن است. بعنوان نمونه اگر سازه ای سه متر ارتفاع داشته باشد باید ۳۰ متر از محل ایستگاه هواشناسی فاصله بگیرد البته این معیار، حداقل استاندارد فاصله بین یک سازه تا ایستگاه هواشناسی است.
غلامی در انتها اظهارکرد: پیشنهاد و درخواست ما از دانشگاه تهران اینست که تغییرات در پروژه بگونه ای باشد که هم آنها برنامه های عمرانی خویش را پیش ببرند و هم استانداردهای اندازه گیری هواشناسی گرفتار خدشه نشود و اندازه گیری ها با خطا همراه نباشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب