نحوه مصرف ویتامین D در افراد با سنین مختلف
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی، رئیس انجمن علمی تغذیه کودکان ایران در مورد نحوه مصرف ویتامین ها در افراد با سنین مختلف توضیحاتی داد.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از مهر، علی اکبر سیاری استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان، که در ایام ۲۶ لغایت ۲۸ دیماه در تالار امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار می شود، در مورد امنیت غذایی مردم ایران اظهار داشت: امنیت غذایی به مفهوم دسترسی همه مردم در تمام اوقات زندگی به غذای کافی و سالم به منظور فراهم شدن زندگی سالم و فعال است. وی ادامه داد: این مورد به درآمد خانه وار و دسترسی غذایی، سواد تغذیه ای و سلامتی مرتبط می باشد و همانطور که ملاحظه می شود مبحث امنیت غذایی چند بخشی است. جمعیت ایران ۸۰ میلیون نفر است و تمام این جمعیت باید بخشی از درآمد خویش را جهت تشکیل سبد غذایی خانوار اختصاص داده و با دانش و علم تغذیه ای که دارند بتوانند سفره غذای سالمی را برای خانواده خود فراهم نمایند. سیاری افزود: بدن انسان از میلیاردها سلول تشکیل شده و سلامتی این سلول ها تعیین کننده سلامت بقا و زندگی سالم فرد است؛ که یکی از نیازهای اساسی آن، مواد غذایی است. برخورداری مطلوب از غذای مصرف شده مستلزم برخورداری از بدن سالم و این دو لازمه زندگی سالم می باشد. استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: در امنیت غذایی، مواد مغذی همچون انرژی، پروتئین، ویتامین ها و عناصر معدنی برای تأمین سوخت و ساز سلولی، بقا و رشد و سلامت و قدرت کار فکری جسمی و مصونیت بدن در مقابل بیماری های عفونی در فرآیند بهره گیری سلولی از غذای مصرفی ضروری است. به همین خاطر باید در همه ایام در تمام مناطق کشور برای همه گروههای سنی تدارک دیده شود. وی اذعان کرد: همینطور تأمین امنیت غذایی به مواردی شامل دسترسی اقتصادی (درآمد و قیمت)، تولید مواد غذایی و دسترسی فیزیکی به آن (غذا در محل زندگی در دسترس باشد)، فرهنگ و سواد تغذیه ای برای انتخاب سبد و تشکیل سفره غذایی خانوار فراهم باشد، سلامت جسمی روانی و اجتماعی بستگی دارد. سیاری بیان داشت: با عنایت به عوامل فوق که چندبخشی است، مساله امنیت مواد غذایی با خطراتی مواجه می باشد همچون این که بر اساس گزارش ۲۰۲۲ سازمان جهانی بهداشت در دنیا ۱۴۹ میلیون کودک زیر ۵ سال به دلیل فقر غذایی گرفتار کوتاه قدی می باشند. ۴۹ میلیون کودک لاغر و در ایران ۱۰ درصد کودکان گرفتار لاغری هستند. وی ادامه داد: سوءتغذیه بر روی سلامت، رشد و تکامل کودکان اثر سو می گذارد، بهره هوشی را می کاهد، بازماندگی از تحصیل را سبب می شود، بازار کار را تحت تاثیر قرار می دهد و مشکلات توسعه ای را بوجود می آورد. سیاری عنوان کرد: بحث تغذیه چون به درآمد و سواد فرهنگی خانواده، دسترسی به مواد غذایی و سلامت کودکان بستگی دارد، به خاطر اهمین وابعاد گسترده آن سالانه کنگره ای را با عنوان تغذیه در کودکان و نوجوانان برگزار می نماییم. وی افزود: با عنایت به این که سلامت کودکان با دریافت انرژی، پروتئین، ریزمغذی ها، ویتامین ها و مواد معدنی ارتباط دارد، اگر مواد غذایی به کودکان کم یا زیاد برسد گرفتار سو تغذیه می شوند. رئیس انجمن علمی تغذیه کودکان ایران با تاکید به مطالعاتی که در ایران در مورد وضعیت تغذیه کودکان در مورد دریافت انرژی، پروتئین، ریزمغذی ها، ویتامین ها و مواد معدنی انجام شده است، اظهار داشت: نزدیک به ۲۴ درصد کودکان ۲۳ تا ۲۵ ماهه و بیشتر از ۶۱ درصد افراد بالای ۶ سال و همینطور ۸۶ درصد زنان کمبود ویتامین D دارند، ویتامین D در جذب کلسیم، روی و فسفات نقش دارد. سیاری خاطرنشان کرد: برای رشد استخوان باید ویتامین D مصرف شود منبع اصلی تولید این ویتامین تابش نور خورشید به پوست است و مواد غذایی همچون ماهی، گوشت قرمز، تخم مرغ، لبنیات و سبزیجات ویتامین D دارند. وی بیان داشت: ۲۵ درصد جمعیت دنیا کمبود آهن دارند و در ایران نزدیک به ۱۵ درصد زنان آبستن کمبود آهن دارند، در روستاها هم این کمبود ۲۰ درصد است همینطور کمی بیشتر از ۱۷ درصد شیرخواران تا ۳ ماه و ۱۱ درصد نوجوانان کمبود آهن دارند. استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: کمبود آهن منجر به کم خونی می شود، آهنی که در غذاهای حیوانی است ارزش غذایی بیشتری از آهن مواد غذایی گیاهی دارد. همینطور کمبود اسید فولیک برای رشد مغز و تکامل آن مهم می باشد کمبود آن سبب صدمه و توقف رشد مغزی می شود بنابراین به مادران آبستن سفارش می شود اسید فولیک را برای رشد و تکامل کودکان استفاده نمایند. وی افزود: در کودکان از روز سوم تولد تا ۱۵ روزگی ۴۰۰ واحد ویتامین D و ۱۵۰۰ واحد ویتامین A در سرتاسر کشور توسط شبکه بهداشتی درمانی کشور باید در دسترس همه کودکان قرار گیرد. ۲۹ درصد کودکان و ۱۲ درصد نوجوانان کمبود روی دارند، همینطور بیشتر از ۱۸ درصد کودکان کمبود ویتامین A داشته که در بعضی گروههای سنی این عدد به ۲۲ درصد می رسد. رئیس انجمن علمی تغذیه کودکان ایران، با بیان راهکارهایی برای جبران کمبود این ویتامین ها افزود: بهبود امنیت غذایی کشور در گرو آموزش مردم و بخصوص مادران از نظر فرهنگ و سواد تغذیه ای، غنی سازی مواد غذایی با ریزمغذی ها، مکمل یاری، ارتقای سطح بهداشت عمومی و کنترل بیماری عفونی و انگلی و بهره مندی از مواد غذایی در همه ایام زندگی دانست. سیاری در رابطه با مکمل یاری هم بیان نمود: اگر کودکان شیرخوار زیر ۲۵۰۰ گرم متولد شوند به ازای هر یک کیلوگرم ۲ میلی گرم آهن المنتال باید روزانه دریافت نمایند و اگر نارس نباشند از ۶ ماهگی برای آنان ۱۵ میلی گرم روزانه آهن تجویز می شود و این تجویز تا دو سال تمام، برای کودکان سفارش می شود. وی مطرح کرد: مصرف ویتامین د تا ۲۴ ماهگی روزانه ۴۰۰ واحد، ۲ تا ۱۲ سالگی هر دو ماه یک دوز ۵۰ هزار واحدی یا ۸۰۰ واحد، ۱۲ تا ۷۰ سالگی ویتامین د ۵۰ هزار و بالای ۷۰ سالگی ویتامین د ۵۰ هزار سفارش می شود. ۲ سال به بالا ۳۰ میلی گرم آهن تجویز می شود، برای ۷ تا ۱۴ سال ۶۰ میلی گرم و یک مرتبه در هفته آهن، برای ۱۵ تا ۱۹ سال ۶۰ میلی گرم یک مرتبه در هفته، برای زنان آبستن ۶۰ میلی گرم مکمل یاری آهن سفارش می شود. رئیس بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان، تصریح کرد: غنی سازی شیر مدارس با ویتامین D و قرار گرفتن صورت، دست و پا به مدت زمان ۵ تا ۱۰ دقیقه در روز در معرض نور خوشید به جذب ویتامین D کمک می کند؛ همینطور مادران آبستن باید برای خرید مکمل برچسب مربوطه را بخوانند که استاندارد باشد تصریح کرد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب