رتبه محیط زیستی شهر تهران پایین است
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی رئیس كمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به اینكه رتبه و فاكتورهای زیست پذیری شهر تهران پایین است، اظهار داشت: ارزیابی های راهبردی سوژه جدیدی در سطح سیاست های كلان محیط زیستی است.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، آرش میلانی در نشست ارزیابی راهبردی محیط زیستی طرح ها و برنامه های جامع و تفصیلی شهرتهران ضمن اشاره به اینكه ارزیابی های راهبردی سوژه جدیدی در سطح سیاست های كلان محیط زیستی است كه در برنامه ششم توسعه كشور هم مورد تاكید قرار گرفته است، اظهار نمود: این بررسی های راهبردی می تواند در سیاست های كلان شهری بازتاب داشته و رویكردهای جدیدی را در عرصه برنامه ریزی شهری به همراه داشته باشد.
رئیس كمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به اینكه ارزیابی راهبردی محیط زیستی با وجود تاكید برنامه ششم توسعه كشور، هنوز در عرصه اجرایی به رسمیت شناخته نشده است، اشاره كرد: سازمان حفاظت محیط زیست بعنوان نهاد بالادستی در عرصه محیط زیست باید این رسمیت را برقرار كند و بر طبق این سیاست كلان، سایر دستگاه ها همچون شهرداری ها از آن تبعیت كنند.
میلانی با تاكید بر لزوم اجرایی شدن ارزیابی راهبردی محیط زیستی در پروژه های شهری اظهار داشت: در ابتدای آغاز به كار شورای پنجم، مسئله خشك شدن چشمه علی در شهر ری مطرح بود و یكی از اعضای شورا این مسئله را به شدت پیگیری می كرد. دلیل خشك شدن این چشمه تاریخی كه همچون میراث طبیعی ری و تهران است، به سبب مجاورت آن با راه اندازی ایستگاه مترو بود. شهرداری بعد از دریافت تذكرهایی در این زمینه اقداماتی را برای جلوگیری از خشك شدن چشمه علی انجام داد تا این چشمه در راه خطر خشك شدن دائمی قرار نگیرد اما سوژه این است كه ارزیابی راهبردی محیط زیستی هشداری به مدیران و تصمیم گیران است كه میراث طبیعی تحت شعاع پروژه ها و برنامه های عمرانی و فنی قرار نگیرد.
به گفته این عضو شورای شهر تهران در كشور ما ارزیابی اثرات زیست محیطی در زمان تصمیمات كلان كمتر اثرگذار می باشد. برای حفظ محیط زیست تهران، ارزیابی راهبردی محیط زیستی نباید تنها محدود به شهر تهران باشد بلكه باید منطقه شهری را هم شامل شود. متاسفانه هنگامی كه طرح جامع و تفصیلی شهر تهران تهیه شد، مسائل محیط زیستی مورد توجه قرار نگرفت و یكی از ضعف های اصلی طرح جامع نپرداختن كامل و جامع به مطالعات پایه محیط زیست شهر تهران است.
وی رتبه و فاكتورهای زیست پذیری شهر تهران را پایین دانست و اظهار نمود: هم اكنون در طرح های تفصیلی مناطق مسائلی مانند وضعیت و كیفیت هوای شهری، جمع آوری زباله و وضعیت پسماند شهری، میزان آمادگی در مقابل حریق و زلزله و... مورد بررسی قرار می گیرند اما نمی توان رابطه مستقیمی میان این مسائل با موضوعی همچون بارگزاری ها پیدا كرد. این مسئله سوژه مهمی است كه باید از طرف كارشناسان برای پیدا كردن آن رابطه مورد بحث قرار گیرد.
رئیس كمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به اینكه در توسعه خطوط مترو، شورا از شهرداری درخواست كرده كه پیوست ملاحظات و بررسی های محیط زیستی خودرا ارائه كند، اظهار داشت: آنچه كه از طرف شهرداری به شورا ارائه شده، فواید محیط زیستی ایجاد چهار خط جدید مترو است اما درباره لطمه های احتمالی به محیط زیست شهری مسكوت است. با وجود این، تاكید كمیته محیط زیست این است ارزیابی راهبردی محیط زیستی درباره توسعه این خطوط ارائه شود.
میلانی با تاكید بر اینكه ارزیابی راهبردی محیط زیستی نیاز امروز تصمیم گیران شهر تهران است و باید سهم و نقش آن در طرح های كلان مدیریت شهری لحاظ شود، اظهار نمود: برنامه سوم توسعه شهر تهران، برنامه ای موضوعی است و در هر فصل احكام و مسائل مختلف شهر تهران در حوزه های شهرسازی، خدمات شهری، محیط زیست، حمل و نقل و... آمده است. آنچه لازم است این است كه ارزیابی های محیط زیستی در بخش های مختلف هر كدام از این برنامه ها لحاظ شود و نتایج محیط زیستی احكام مرور شود.
وی در ادامه درباره ضمانت اجرایی ارزیابی راهبردی محیط زیستی اشاره كرد: بر طبق مصوبه شورای شهر، شهرداری باید برای هر كدام از پروژه های عمرانی خود گزارش پیوست توجیهی ارائه كند و در غیر این صورت، بودجه آن طرح ها تصویب نمی گردد، بدین سبب بودجه و ستاندن عوارض ضمانت های اجرای خوبی برای لحاظ شدن ارزیابی های محیط زیستی است.
رئیس كمیته محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به اینكه سندهای بالادستی در پشتیبانی از ارزیابی راهبردی محیط زیستی هنوز وجود ندارد، اظهار داشت: یك مسئله مهمدر این موضوع، صحه گذاشتن بر ارزیابی های محیط زیستی بر طبق سندهای بالادستی و پشتیبان نظیر گزارش وضعیت محیط زیست(SOE) است. با استفاده از این سندهای پشتیبان می توان به جلب نظر سیاسی و همسو كردن بخش های مختلف اقدام نمود.
سخنگوی كمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری درانتها ارزیابی راهبردی محیط زیستی را یك تغییر پارادیم در مدیریت طرح های كلان دانست و اشاره كرد: در شرایط كنونی چندان نمی توان مسائل محیط زیستی و اجتماعی و اقتصادی را از یكدیگر جدا كرد. با وجود دامنه گسترده مسایل راهبردی، باید موضوعات مهم محیط زیستی را احصاء و در قالب اولویت ها تدبیر و اقدام نمود.
منبع: خرید و فروش حیوان خانگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب