لزوم توسعه طرح های آبخیزداری برای بهبود وضعیت منابع آبی
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشورگفت: روند رو به رشد سیل در سالهای اخیر از آن حکایت می کند که بیشتر مناطق کشور در معرض تهاجم سیلاب های مخرب قرار داشته اند و ابعاد خسارات و تلفات جانی و مالی سیل افزایش پیدا کرده است.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا پرویز گرشاسبی در بازدید از پروژه های آبخیزداری شهرستان ارزوئیه ضمن اشاره به این که به علت تنوع شرایط اکولوژیک، دستیابی به یک الگوی مشخص و یا عرضه دستورالعمل معین که دارای کاربرد یکسان در تمامی حوزه های آبخیز باشد، میسر نیست، اظهار نمود: بنابراین افزون بر شناخت حوزه ها و مسائل آنها، اولویت عملیات آبخیزداری متناسب با پتانسیل های موجود اجتناب ناپذیر است.
وی برداشت بی رویه از سفره های آب زیرزمینی، کاهش پوشش گیاهی و استفاده غیراصولی از اراضی را دلیل محکمی بر برهم خوردن تعادل اکولوژیک که در نهایت منجر به افزایش پتانسیل سیل خیزی حوزه های آبخیز می شود، دانست و خاطرنشان کرد: به علت موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی استان کرمان، کمبود آب و خشکسالی هم یک تهدید حتمی و اجتناب ناپذیر است اما میتوان با عرضه الگوهای بهینه مدیریتی اثرات و عوارض پیچیده آنرا تعدیل کرد و مانع از بروز بحران آب شد.
گرشاسبی سیل و خشکسالی را دو روی سکه تغییرات آب و هوا قلمداد کرد که یکی از راه مازاد آب (سیل) و دیگری از راه کمبود آب (خشکسالی) عمل می کند و اظهارکرد: گزارش ملی سیلاب ها که به دنبال سیل فروردین ۱۳۹۸ از جانب دفتر رئیس جمهوری تهیه شد، به کرات به نقش و اهمیت آبخیزداری اشاره نموده است.
وی افزود: در یک طرح آبخیزداری تلاش می شود با شناخت ظرفیت ها و قابلیت های مختلف یک منطقه جغرافیایی محدود شده در چارچوب یک حوزه آبخیز، ضمن حل مشکلات مختلف اکولوژیک، زیرساختی، انسانی، زیستی و... بیشترین بهره برداری انسانی در جهت رفاه حال آبخیزنشینان، در کنار تضمین توسعه پایدار آبخیز صورت گیرد.
معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن اشاره به این که باید از سمت مدیریت بحران و جبران خسارت در کشور به سمت سرمایه گذاری در جهت کاهش خطر و مدیریت ریسک حرکت کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: عملیات آبخیزداری و آبخوانداری از اقدامات زیربنایی در جهت مدیریت ریسک هم در حوزه خشکسالی و هم در حوزه سیل است. اجرای پروژه های آبخیزداری تنها راه برون رفت از بحران های سیل و خشکسالی است و در همین راستا اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمان برپایه اولویت های کارشناسی، مبادرت به بررسی و مطالعه تفصیلی اجرایی حوزه های آبخیز استان کرده که با استفاده از نتایج حاصله پروژه های مختلف آبخیزداری، کنترل سیلاب را اجرا کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگلها و مراتع، گرشاسبی در انتها با اشاره به اینکه سال ۱۳۹۵ قانونی درباره تأمین آب آشامیدنی شهرها و روستاها به تصویب رسیده است، اظهارکرد: بند ب ماده ۷ این قانون در مورد تأمین آب آشامیدنی شهر و روستا از راه فعالیتهای آبخیز داری سخن گفته است.
منبع: petfind.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب