با این غذاها افطار را آغاز نکنید به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی، سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اظهار داشت: افطار را با مواد غذایی مانند آش رشته با روغن فراوان که هضم سختی دارند اغاز نکنید. مهشید چایچی سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار مهر در ارتباط با اصول روزه داری و تغذیه صحیح از نظر طب ایرانی اظهار داشت: از دیدگاه طب ایرانی روزه داری یکی از روش های خوب پاکسازی بدن برای حفظ سلامتی است؛ اما اگر آداب خوردن و سبک زندگی مناسب نداشته باشیم، روزه داری هم می تواند باعث مشکلاتی برای سلامتی بشود. به صورت کلی ضروری است افراد در ماه رمضان هم مانند همیشه غذاهایی را مصرف کنند که مناسب مزاج یعنی خصوصیت های فردی جسمی و روانی آنها باشد. وی افزود: این کار سبب می شود طبیعت بدن بتواند در شرایط روزه هم به وظیفه خود یعنی حفظ سلامتی عمل کند. به شرط این که آداب خوردن هم رعایت شود مثلا در هر وعده فقط یک نوع غذا میل کنند. از پرخوری و روی هم خوری چه در وعده افطار چه در سحر اجتناب کنند. چایچی سفارش کرد: یکی دو ساعت بعد افطار هم در هر وعده خوردن میوه، از یک نوع میوه استفاده گردد و از خوردن چند میوه در یک زمان اجتناب شود. یادتان باشد اثر خوب روزه در پاکسازی بدن در صورتی ظاهر خواهد شد که در فاصله بین افطار تا سحر مقدار محدودی خوراکی بخورید. وی اظهار دشت: این کار کمک می نماید که معده در ماه مبارک کوچک تر شده و گنجایش کمتری برای خوردن غذا داشته باشد. عادت به کم خوری سبب می شود پس از پایان ماه مبارک رمضان هم بتوانیم به ترک عادت های بد گذشته همچون پرخوری و درهم خوری ادامه دهیم. نکات قابل توجه در زمان افطار سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اظهار داشت: ابتدا برای باز کردن روزه افراد یک استکان آب جوش، آب گرم و عسل، شیر گرم جوشیده شده با دارچین و هل یا سوپ های رقیق در حجم کم استفاده نمایند. ترکیب چهار مغز خیسانده شده در شیرگرم همراه با یک عدد خرما یا کمی عسل برای روزه اولی ها و کسانیکه ضعف بیشتری دارند مناسب می باشد. چایچی بیان نمود: با عنایت به این نکته که معده خالی در زمان افطار تحمل غذای سنگین را ندارد، بنا بر این استفاده از غذاهای سبک که هضم راحت تری دارند مانند سوپ برای افطار سفارش می شود. یادتان باشد خوردن مایعات سرد در شروع باز کردن روزه، می تواند باعث اختلال در قدرت هضم شده و در صورت تکرار بیماری های گوارشی ایجاد نماید. پس بهتر است افطار خویش را با مایعات سرد آغاز نکنید. در صورتیکه مزاج گرمی دارید و تمایل به استفاده از مایعات خنک دارید بهتر است آنرا کم و جرعه جرعه بنوشید. وی ادامه داد: مصرف بعضی غذاها که در هنگام افطار مانند آش رشته با روغن فراوان، زولبیا بامیه، کله پاچه و سیراب شیردان متداول می باشد اما هضم آنها سخت بوده و مناسب معده روزه دار نیست. به جای آن می توانید با عنایت به شرایط بدنی خود از سوپ ها و آش های سبک، حریره ها، مرباها و شیرینی های طبیعی به مقدار مناسب مثل خرما، عسل، کشمش، مویز و… استفاده کنید. سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت مطرح کرد: همینطور به جای استفاده از غذاهای بسیار تند و پر ادویه، شور، سرخ کرده، غذاهای خمیری مثل ماکارونی، الویه، پر سس و انواع فست فودها، چای پررنگ، قهوه، انواع نوشابه های گازدار، بتناسب مزاج خود از غذاها، شربت ها (سکنجبین، آب لیمو، بید مشک، گلاب و…) و آبمیوه های طبیعی (آب پرتقال شیرین و آب سیب) استفاده کنید نکات قابل توجه در زمان سحر چایچی عنوان کرد: بهتر است در سحری از مصرف شیرینی ها و خوراکی هایی که قندهای ساده سریع الجذب و شکر زیاد دارند خودداری کنید. این خوراکی ها سبب افزایش سریع ترشح انسولین و به دنبال آن افت ناگهانی قند خون می شوند. همینطور به جای نان های سفید خمیری از نان های سبوس دار یا نان کامل استفاده کنید. وی تصریح کرد: انواع خورشت ها حاوی سبزیجات و پلوهای مخلوط با سبزیجات برای وعده سحری مناسب هستند به شرطی که با عجله خورده نشوند. خوب جویدن نه تنها در هضم غذا و دریافت مواد مغذی آن نقش مهمی دارد بلکه به جلوگیری از یبوست هم کمک می نماید. بنا بر این سفارش می شود هر لقمه را به اندازه ای بجوید که کاملا با بزاق دهان مخلوط شده و به سادگی و بدون احتیاج به خوردن آب در میان غذا، قورت داده شود. رفع عطش با استفاده از این مایعات سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در ادامه اظهار داشت: برای جلوگیری از تشنگی غیرطبیعی، در سحر، از خوردن غذاهای خیلی تند، شور و شیرین و هم غذاهایی مانند کباب کوبیده و ماهی پرهیز کنید. این نوع غذاها به صورت طبیعی ایجاد تشنگی می نمایند. برای تأمین نسبی آب بدن و کاهش تشنگی در طول روزهای ماه مبارک پیشنهاد می شود افراد میانسال و مسن در شروع سحر خاکشیر و تخم ریحان یا بالنگو با مایعات گرم مانند آب جوش، آب عسل میل کنند. وی اذعان کرد: جوانان و گرم مزاج ها می توانند پیش از خوردن سحری مقداری سالاد کاهو با آب نارنج و لیمو یا مقداری برگ خرفه در کنار سحری میل کنند. شیر بادام یک نوشیدنی مقوی مناسب برای ایام ماه رمضان است که بهتر است یکی دو ساعت پیش از خواب میل کنند. یک استکان آب، یک قاشق عسل، و ده عدد بادام درختی پوست کنده را در مخلوط کن بریزید، نوشیدنی شیری رنگ حاصل همان شیر بادام است. علاوه بر این پس از افطار تا یک ساعت پیش از خواب نوشیدن دم نوش هایی مانند دم نوش گل سرخ، سیب، به، به لیمو، عناب، هم برای رفع تشنگی و هم برای آرامش بخشی مناسب اند. آیا چایی رفع عطش می کند؟ چایچی مطرح کرد: چایی کمرنگ تا حدی تشنگی را رفع می کند؛ اما چای پررنگ خودش سبب دفع بیشتر ادرار در طول روز شده و باعث کم آبی بدن می شود. استفاده از میوه های آبدار و آب میوه طبیعی در فاصله افطار تا سحر یا سکنجبین رقیق با تخم شربتی و سایر نوشیدنی های لعاب دار برای رفع تشنگی مناسب تر است. نکات برای رفع یبوست در ماه رمضان سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: یبوست از بیماری های شایع است که با عنایت به مصرف کم مایعات در ماه رمضان در افراد مستعد یبوست این بیماری تشدید می شود. اما با اصلاح سبک زندگی در این ماه مبارک میتوان از ایجاد و تشدید یبوست پیشگیری کرد. وی ادامه داد: خوب جویدن یکی از طریق های رفع یبوست است. پس در افطار و سحر غذا را خوب بجوید. سفارش می شود هر لقمه را به اندازه ای بجوید که کاملا با بزاق دهان مخلوط شده و به سادگی و بدون احتیاج به خوردن آب در میان غذا، قورت داده شود. چایچی متذکر شد: پیاده روی منظم روزانه به بهبود حرکات روده و دفع مناسب کمک می نماید. بنا بر این اگر در طول روز، روزه مانع از فعالیت بدنی شما می شود حتما در فاصله افطار تا سحر پیاده روی کنید. پیشگیری از یبوست در ماه رمضان وی عنوان کرد: برای جلوگیری از یبوست و تأمین مایعات از دست رفته بدن در فاصله افطار تا سحر مصرف کافی مایعات، میوه و سبزیجاتی مانند کاهو را از یاد نبرید. تحقیقات نشان داده مصرف میوه هایی مانند انجیر، آلو، کیوی و برگه های هلو و زردآلو در بهبود حرکات روده نقش مؤثری دارند. سبوس غلات، انواع جوانه ها، کدو و سبزیجاتی مانند ریحان، اسفناج، گشنیز، سالاد کاهو و هویج با آویشن و یا دارچین و روغن زیتون هم به بهبود یبوست کمک می نماید.. چایچی افزود: از زیاده روی در خوردن شیرینی، برنج سفید، غذاهای سرخ کردنی و گوشت خودداری کنید. تحقیقات نشان داده خوردن غذاهای سرخ کرده در بزرگسالان باعث تشدید یبوست در آنها می شود. بنا بر این بهتر است از غذاهای آب پز و آبکی مثل انواع خورشت و سوپ استفاده کنید. وی ادامه داد: خوردن انواع سوسیس کالباس، غذاهای کنسروی و غذاهای دیرهضمی مانند ماکارونی، لازانیا، و حتی آش رشته که دارای رشته های خمیری است در افطار مناسب نمی باشد. در عوض از سوپ سبزیجات همراه با چاشنی آلو و تمبر هندی استفاده کنید. همینطور به جای نان های سفید خمیری از نان های سبوس دار و برشته استفاده کنید. چایچی مطرح کرد: چای و نوشیدنی های کافئین دار را بشکل کمرنگ و رقیق استفاده کنید. این نوشیدنی ها اگر به شکل غلیظ و پررنگ مصرف شود باعث افزایش ادرار و کم شدن آب بدن و در نتیجه یبوست می شوند. سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت تصریح کرد: اضافه کردن روغن زیتون و روغن بادام شیرین به غذا و سوپ می تواند به بهبود یبوست کمک نماید. خوردن یک لیوان آب داغ با یک قاشق خاکشیر و کمی عسل حدود ۲۰ دقیقه پیش از سحری می تواند به رفع یبوست کمک نماید. 1404/01/01 13:04:48 5.0 / 5 54 تگهای خبر: آب , بهداشت , بیماری , خوراك این مطلب را می پسندید؟ (1) (0) X تازه ترین مطالب مرتبط در سکوت مدعیان حقوق بشر رژیم صهیونیستی باز دست به جنایت زد توسعه هشدار سریع برای نجات جان های بیشتر یائسگی دشوار می تواند علامت هشداری برای زوال عقل در آینده باشد حل مشکلات پرستاران نخستین چالش وزارت بهداشت دولت پزشکیان نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۹ بعلاوه ۵