بیش از 50 درصد اخطاریه های محیط زیستی تهران متعلق به وضعیت پساب
خرید و فروش حیوان خانگی: رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران وضعیت سیستم بازچرخانی فاضلاب و تکمیل شبکه فاضلاب در تهران را تشریح نمود.
علیرضا رحمتی در گفت و گو با ایسنا درباره میزان مطلوبیت سیستم بازچرخانی فاضلاب خصوصاً در واحدهای صنعتی شهر تهران اظهار داشت: تمام واحدهایی که سیستم تصفیه خانه فاضلاب مرکزی دارند، وقتی به استاندارد محیط پذیرنده محیط زیست یعنی چاه جذبی، فضای سبز، کشاورزی یا آب های سطحی می رسند، می توانند باردیگر بازچرخانی شود و در موارد مختلف مانند فضای سبز، کشاورزی و پروسه شستشوی واحد استفاده شوند.
وی اشاره کرد: آمار دقیقی از میزان واحدهای صنعتی نداریم که بازچرخانی و استفاده مجدد دارند. این مساله نیازمند مطالعه است.
رحمتی اضافه کرد: واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی بر طبق قانون باید تصفیه خودرا به استاندارد محیط زیست برسند چونکه در غیر این صورت جزو واحدهای آلاینده محسوب می شوند این در حالیست که برخی واحدها با سیستم قدیمی، راندمان پایین و حجم بالای فاضلاب در مواقع پیک در رسیدن به این استاندارد مشکل دارند اما تعداد محدودی نیز این استاندارد را دارند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران با اعلان اینکه عمدتاً بالای ۵۰ درصد واحدهای صنعتی به استانداردهای محیط زیست می رسند، افزود: برخی واحدهای کوچک مانند آبکاری ها، کارواش ها و برخی رستوران ها در محدوده درکه و دربند بطور معمول به استاندارد محیط زیست نمی رسند. به عنوان نمونه پساب این رستوران ها بطور مستقیم وارد رودخانه و موجب ایجاد آلودگی می شود که تعدادی از این موارد به سبب ناتوانی در پرداخت هزینه های حل مشکل آلایندگی است.
وی با اشاره به این که ورود پساب ها به رودخانه موجب وارد شدن آنها به آب های سطحی می شود، اظهار داشت: ما با برنامه هایی مانند بازدیدهای کارشناسی دوره ای پیگیر این مساله هستیم تا به راهکاری برسیم که فاضلاب های رستوران های بالادست تهران جمع آوری شوند، بطوریکه سیستم تصفیه خانه مرکزی برای آنها راه اندازی شود یا وارد اگوی شبکه آب و فاضلاب شهری (سیستم دفع فاضلاب شهری به روش مختلط) شوند.
رحمتی درباره ی میزان پلمب ها و اخطاریه های مربوط به سیستم های بازچرخانی فاضلاب توضیح داد: تقریباً بیش از ۵۰ درصد اخطاریه های اداره محیط زیست شهر تهران مربوط به پساب های واحدهای صنعتی، تولیدی و گاهی خدماتی است که استانداردهای محیط زیست را رعایت نمی کنند. این مساله تهدید مقابل بهداشت عمومی شمرده می شود و بر طبق ماده ۸۸ قانون مجازات اسلامی تحت پیگرد قانونی نیز قرار می گیرند. این مساله به برخورد قانونی مانند صدور اخطاریه و در نهایت اقدام حقوقی و پلمب واحدها منجر می شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران درباره ی آخرین رایزنی ها برای تکمیل شبکه فاضلاب شهر تهران اظهار داشت: شبکه فاضلاب در شهر تهران پیشرفت خوبی داشته است. در بعضی مناطق کاملا اجرا شده اما در بعضی از دیگر مناطق مانند منطقه ۲۲ به سبب مشکلاتی در عرصه های عملیاتی هنوز اجرا نشده است. بافت زمین و ساختار زمین شناسی منطقه ۲۲ تهران به شکلی است که امکان اگوی شهری وجود ندارد. عمده مشکل ما در حوزه پساب واحدهای مسکونی به همین علت و در همین منطقه است.
وی اضافه کرد: قاعدتا واحدهای مسکونی باید سیستم تصفیه خانه مرکزی متناسب با حجم فاضلاب تولیدی راه اندازی کنند اما هنوز دراین زمینه مشکل داریم.
رحمتی در آخر اشاره کرد: در بیشتر مناطق مرکزی و شمال تهران شبکه فاضلاب شهری به وجود آمده است این در حالیست که واحدهای آبکاری، کارواش ها، واحدهای قدیمی بدون مجوز و رستوران های قسمت های شمالی تهران بدین سبب که خارج از بافت شهری هستند هنوز توانایی اتصال به شبکه فاضلاب شهری را ندارند و باید این مشکل حل شود.
منبع: خرید و فروش حیوان خانگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب