توضیحات معاون محیط طبیعی در رابطه با واگذاری شمال دنا به اصفهان
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست توضیحاتی را در رابطه با واگذاری مدیریت شمال پارک ملی دنا به استان اصفهان ارائه نمود.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا حسن اکبری در رابطه با حواشی بوجود آمده درمورد مدیریت بخش شمالی پارک ملی دنا اظهار نمود: مجموعه دنا، شامل پارک ملی و مناطق حفاظت شده اطراف آن سال هاست که حفاظت می شود و هم از نظر پوشش گیاهی و هم از نظر حیات جانوری منطقه بسیار ارزشمندی است. بخشی از کوه پایه های آبریز شمالی منطقه دنا که عنوان «پادنا» شناخته می شود به سمت سمیرم است، سال ها منطقه شکار ممنوع بوده اما به هر علت موفق به ارتقای آن به سطح منطقه حفاظت شده نشده بودیم. بخشی از این ارتفاعات به صورت مستقیم متصل به زیستگاه های اصلی دنا است و حیات وحش دنا در فصول سرد بین این منطقه و پارک ملی دنا تردد دارند.
وی افزود: عدم ارتقای منطقه شکار ممنوع پادنا به منطقه حفاظت شده همواره یکی از نقاط ضعف مجموعه دنا بود و بنابراین در قسمتهایی از دامنه های شمالی ارتفاعات دنا حفاظت مطلوبی صورت نمی گرفت که همین مبحث سبب صدمه به تنوع زیستی منطقه بود.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه پیش تر هم تلاش هایی برای ارتقای سطح این منطقه شده بود اما منجر به نتیجه نشده بود، اظهار داشت: دلیل ناتمام ماندن تلاش ها هم این بود که مدیریت آن در استان اصفهان بود و پیگیری این مورد باید از راه ادارات کل منابع طبیعی، اداره کل وزارت صمت و سایر نهادها در استان اصفهان انجام می شد و این نهادها در این سال ها پاسخ مثبتی نداده بودند.
اکبری اضافه کرد: در دولت سیزدهم سعی کردیم تا این بخش به منطقه حفاظت شده ارتقا پیدا کند و نقصی که سبب می شد تا ضلع شمالی پارک ملی دنا صدمه پذیر باشد، برطرف شود. در همین راستا رایزنی هایی انجام شد، استان اصفهان هم همکاری خیلی خوبی داشت و در نهایت توانستیم موافقت ارتقای سطح ۳۵ هزار هکتار از پادنا که زیستگاه بسیار خوبی و پشتوانه ارزشمندی برای پارک ملی دنا به حساب می آید را بگیریم.
وی افزود: این مورد را به شورایعالی محیط زیست بردیم و در آنجا هم مجموعه همکاران استان اصفهان و استاندار هم حضور داشت. استاندار اصفهان در این نشست گله مند بود که قسمتهایی از شهرستان سمیرم که جزو مجموعه حفاظتی دنا است، یک سری مشکلات اجتماعی دارد و این شیوه مدیریت منطقه حفاظت شده سبب شده که مردم همکاری نکنند و مشکلاتی بوجود آمده است. وی در همین راستا از شورا درخواست نمود که بخشی از اراضی حفاظت شده که در خاک اصفهان است و مرجع مربوطه در استان کهگیلویه هم حفاظت چندانی از آن انجام نمی دهد، در چارچوب یک مجموعه پشتوانه حفاظتی توسط استان اصفهان مدیریت شود.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه دستگاههای مختلفی در ارتباط با مباحثی که در شورایعالی محیط زیست مطرح می شود، نظر می دهند و صرفا نظر محیط زیست نیست، اظهار داشت: جمع بندی جلسه که توسط رئیس جمهور شهید انجام شد، همان مواردی بود که پیشتر از سوی استاندار اصفهان مطرح شده بود و در نهایت این مصوبه تصویب و طبق معمول ابلاغ گردید اما اگر در سازمان حفاظت محیط زیست بخواهیم مدیریتی را در مناطق آزاد شده مان جابه جا نماییم، طبیعتاً برای خود قواعدی داریم و در جلسه با کارشناسان و مدیران استان ها این که مدیریت به چه شکل صورت گیرد که کمترین صدمه به مدیریت یکپارچه منطقه وارد شود و هر اداره کلی چه وظایفی دارد را بررسی می نماییم.
اکبری خاطرنشان کرد: ما طبق معمول در این مورد جلساتی را برگزار کردیم اما متاسفانه همکاران کهگیلویه و بویراحمد به بهانه هایی همچون آتشسوزی مناطق و بیماری در جلسات شرکت نکردند.
وی با اشاره به اینکه هنوز هیچ مصوبه ای از این جلسات به استان ها ابلاغ نکردیم، اظهار داشت: در واقع هنوز پاسگاه ها تحویل استان کهگیلویه است و مدیریت توسط آنها صورت می گیرد اما متاسفانه همکاران ما در استان کهگیلویه و بویراحمد مبحث را به رسانه کشاندند و یک سری اطلاعات غلطی عرضه دادند و همین سبب شد که ذهنیت منفی به این مورد ایجاد شود. در طرف مقابل همکاران ما در اداره کل اصفهان هم مکاتباتی را با رسانه ها انجام دادند و مبحث را به حاشیه بردند.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: این درحالیست که بنده به صراحت اعلام می کنم که هنوز در جلسات کارشناسی مساله ای را ابلاغ نکردیم و تغییری در مدیریت منطقه به وجود نیامده است. در واقع مصوبه شورایعالی محیط زیست وجود دارد اما هنوز ما به استان ها ابلاغ نکردیم و باید از نظر فنی مبحث بررسی شود.
اکبری تصریح کرد: مهم ترین بردی که پس از سال ها محیط زیست در این مورد به دست آورد، ارتقای سطح پادنا بود که پشتوانه مهم پارک ملی دنا است اما متاسفانه همکاران ما با به حاشیه بردن این مورد این موفقیت را تبدیل به یک دغدغه کردند.
او در آخر اظهار داشت: اگر با دید ملی نگاه نماییم، این مورد می تواند نقطه عطفی برای حفاظت بهتر از حیات وحش در آبگیر شمالی دنا باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، مصوبه واگذاری منطق شکار ممنوع پادنا به استان اصفهان و جدایی آن از کهگیلویه و بویراحمد در اردیبهشت ماه سال جاری در شورایعالی محیط زیست به ریاست رئیس جمهور شهید به تصویب رسید.
این منطقه که در مجاورت پارک ملی دنا قرار دارد، بخشی از آن در مرز استان کهگیلویه و بویراحمد و بخش دیگری از آن در استان اصفهان واقع است. این منطقه از سال ۱۳۶۹ تابحال توسط اداره کل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد حفاظت می شده اما گویا طبق این مصوبه مدیریت آن به استان اصفهان واگذار می شود.
بعد از مطرح شدن این مصوبه در رسانه و فضای مجازی، حواشی زیادی پیرامون آن شکل گرفته؛ حواشی که به مسئولین ادارات محیط زیست دو استان هم کشیده شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب