شیرابه زباله به جان مازندران افتاده است
خرید و فروش حیوان خانگی: دانشجوی دكتری آلودگی محیط زیست اظهار داشت: تفكیك پسماندهای خانگی راهی موثر برای كاهش شیرابه های زباله در مازندران است.
امیدرضا تونی در گفت وگو با ایسنا اظهار نمود: شعار امسال روز جهانی محیط زیست "غلبه بر آلودگی پلاستیك" نامگذاری شد كه در حوزه محیط زیست و حفاظت از آن، پسماند یكی از مهم ترین مشكلات در استان مازندران است.
وی با بیان این كه استان مازندران با حساسیت بالای اكولوژیكی و همینطور دارا بودن زیستگاه های مناسب آبی و تالابی و نزدیك بودن كوه، دریا و همین طور مراتع و جنگل های سرسبز، با تولید پسماند دارای آلودگی فراوان است، خاطرنشان كرد: مازندران به جهت توریست پذیر بودن در فصول مختلف سال، شاهد ورود چند میلیونی گردشگران است كه به همان میزان تولید زباله و پسماند چندین برابر می گردد.
دانشجوی دكتری آلودگی محیط زیست خاطرنشان كرد: تابحال راهكارهای مدیریتی برای مدیریت پسماندها به جز در بعضی از شهرستان ها كه به صورت غیرمستمر اقداماتی انجام شده دیده نشده است.
تونی نقش مردم را در كنار حاكمیت و مسئولان حائز اهمیت دانست و اضافه كرد: با عنایت به ویلایی بودن بخش اعظم منازل در مازندران و این كه اغلب پسماندهای تولیدی "تر" و مواد غذایی است، می توان با فرهنگ سازی و مدیریت از پسماندهای خانگی بعنوان كمپوست و كود در مزارع و باغ ها استفاده كرد، چون كه با استفاده از این روش بسیار ساده، زباله های خانگی به زمین زباله انتقال نمی یابد و به شكلی در كاهش شیرابه های آن كمك می گردد.
وی با بیان این كه در زندگی های امروزی، زباله و زباله سازی بخش جدایی ناپذیر از زندگی روزمره است اظهار داشت: تنها كار مفیدی كه می توان در این رابطه انجام داد، تولید زباله كمتر و تفكیك زباله ها از مبدا برای كاهش پسماندهای تولیدی است.
تونی، مجموعه شهرداری ها و بخشداری ها بر مبنای قانون مدیریت پسماند موظف به مدیریت پسماند دانست و خاطرنشان كرد: مسئولان شهری باید راه های درست مدیریت همچون تفكیك در مقصد، بازیافت، كمپوست و زباله سوز و سایر راه های مدیریتی را برای كاهش آلودگی زیست محیطی زباله انجام دهند.
*هجوم خشكسالی به آببندان هاو تالاب های مازندران
دانشجوی دكتری آلودگی محیط زیست، بحران، كمبود و آلودگی آب را یكی از چالش های اساسی در استان مازندران دانست و اظهار نمود: با عنایت به اینكه در مازندران خیلی از آببندان ها و تالاب ها دچار خشكسالی شده و با كمبود آب در استان مواجه هستیم، اما به جهت طبیعت مازندران میزان بارندگی ها نسبت به سایر مناطق بیشتر است. هرچند در میانگین دراز مدت بارندگی دچار كاهش هستیم و برخی از شهرستان ها در بخش كشاورزی دچار تنش آبی شدند.
این دانشجوی دكترای آلودگی محیط زیست، كاهش مصرف آب و مدیریت آن را یكی از طریق های برون رفت از بحران دانست و تصریح كرد: حدود 90 درصد از مصرف آب در حوزه كشاورزی سنتی است كه می توان به مكانیزه كردن و محصولاتی كه كمتربه آب نیازمند هستند روی آورد.
تونی در ادامه اضافه كرد: در شهرهای ساحلی، تولید سیستم های اگو تسویه شهری بسیار مهم است تا با انجام این عمل مردم در مورد عدم تخلیه فاضلاب توجه لازم را داشته باشند.
* اجرای ناصحیح آمایش سرزمین در مازندران
وی، تخریب زیستگاه ها را یكی دیگر از چالش های زیست محیطی دانست و اظهار نمود: با عنایت به اینكه در بخشی از كشور بحران خشكسالی و ریزگرد ها و سایر معضلات زیست محیطی را داریم و از آن جایی كه استان مازندران طبیعت چشم نواز دارد، هجوم مسافران و گردشگران چه بعنوان خوش نشینی یا اقامت، تغییر كاربری ها و تخریب اراضی و به دنبال آن تخریب زیستگاه ها را به دنبال دارد.
تونی با اشاره به این كه طی 60 سال قبل تابحال شاهد از بین رفتن میلیون ها هكتار جنگل بودیم كه با از بین رفتن جنگل ها تعداد زیادی از زیستمندان، گیاهان و جانوران بومی نابود شدند خاطرنشان كرد: همینطور مراتع در مازندران روزبه روز فقیرتر شده كه این امر منجر به ایجاد سیلاب و فرسایش خاك در هر بارندگی خواهد شد.
این دكترای آلودگی محیط زیست خاطرنشان كرد: برای حفظ كمربند سبز شمالی باید آمایش سرزمین به معنای واقعی اجرا و قابلیت های استان در حوزه های مختلف گردشگری، صنعت و ویلاسازی به درستی شناسایی شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب