آتش زدن مزارع تهدیدی برای جنگل های گلستان
خرید و فروش حیوان خانگی: بیشترین آتش سوزی های اخیر در گلستان را كشاورزان با آتش زدن مزارع گندم خود و هم گردشگران با روشن كردن آتش در طبیعت تولید كردند.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، حفاظت از طبیعت وظیفه همگان است. اگر هر فردی كه وارد طبیعت می گردد آنجا را همانند محل زندگی خود بداند دیگر به طبیعت صدمه وارد نمی گردد.
هر سال در فصل تابستان با افزایش مسافرت ها، روشن كردن آتش در طبیعت توسط گردشگران خسارت هایی را به منابع ملی وارد می نماید كه باید مسافران فرهنگ حفاظت از طبیعت را یاد بگیرند.
علاوه بر این در خیلی از موارد آتش سوزی های جنگل در گلستان به دلیل آتش زدن كاه و كلش مزارع رخ می دهد كه این آتش مزارع به جنگل و مراتع سرایت می كند و خسارت هایی را به دنبال دارد كه باید در این راستا هم به كشاورزان آموزش داد تا مبادرت به آتش زدن بقایای محصول مزارع خود نكنند.
اگر كاه و كلش آتش زده شود خیلی از موجودات مفیدی كه باعث حاصلخیزی خاك می شوند از میان می روند و ساختمان خاك هم بهم می خورد. در این حالت گیاهانی كه بعد از آتش زدن مزارع كشت می شوند عملكرد مناسب نخواهند داشت.
«ابوطالب قزلسفلو» مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در گفت وگو با خبرنگار ما، اظهار داشت: علت اصلی آتش سوزی های اخیر سهل انگاری انسانی، گرمای بیش از اندازه هوا و فراوانی مواد سوختنی برای حریق بود.
قزلسفلو در زمینه امكانات برای مهار آتش در استان، اضافه كرد: امكانات برای مهار آتش در حد مقدورات كشور وجود دارد، هر چند باید این امكانات به سرعت ورود كنند كه در خیلی از موارد این آتش سوزی ها در سطح كم مهار می گردد.
وی با اشاره به این كه اغلب آتش سوزی های اخیر عرصه های جنگلی در استان از كاه گندمی آتش زده شده توسط كشاورزان آغاز شد، در ادامه خاطرنشان كرد: برای جلوگیری از این آتش سوزی ها باید فرهنگسازی شود. مردم در هنگام گردش در طبیعت نباید آتش روشن كنند. كشاورزان هم نباید كاه و كلش محصولات كشاورزی خویش را آتش بزنند.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان تصریح كرد: هر جایی خود به خود آتش نمی گیرد بلكه عامل انسانی و سهل انگاری به آتش سوزی منجر می گردد ازاین رو مردم باید رعایت نمایند.
این مسئول از مردم خواست در صورت مشاهده آتش با تلفن ۱۵۰۴ یگان حفاظت منابع طبیعی تماس بگیرند.
«مجتبی جمالی»، مدیركل مدیریت بحران استانداری گلستان هم در گفت وگو با خبرنگار ما درباره آتش سوزی های اخیر در استان، اظهار داشت: عامل اغلب آتش سوزی ها انسانی است و بیشترین موارد آن ناشی از آتش زدن كاه و كلش گندم و بی احتیاطی كشاورزان و هم حضور گردشگران در جنگل و روشن كردن آتش بود.
جمالی با بیان این كه گرمای هوا هم این آتش سوزی ها را افزایش داد، اضافه كرد: عمده آتش سوزی ها در جنگل های مخروبه بود و به خود جنگل پهن برگ سرایت نكرد.
وی در مورد امكانات مهار آتش، خاطرنشان كرد: امكانات اطفاء حریق كافی است اما در بعضی موارد به دلیل صعب العبور بودن منطقه و اطلاع دیرهنگام از وقوع آتش، وجود امكانات چندان كارساز نیست. در بسیاری موارد امكانات به میزان كافی فراهم است اما چون امكان دسترسی به منبع آتش نیست نمی توان به سرعت آتش را خاموش كرد.
مدیركل مدیریت بحران استانداری استان گلستان تصریح كرد: در هنگام آتش سوزی امكانات آتش نشانی و آب و فاضلاب بسیار حمایكمك كننده است.
این مسئول اضافه كرد: در بسیاری موارد برای خاموش كردن آتش در مناطق دوردست از بالگردهایی كه از كشور اعزام می شود، استفاده می نماییم.
وی عمده ترین علت حریق ها را عامل انسانی دانست و اظهار داشت: آتش سوزی ها بیشتر در بیشه و مراتع و باغ های زراعی و جنگل رخ می دهد كه در این موارد نقش عامل انسانی مشخص تر است.
جمالی خاطرنشان كرد: مردم باید در زمینه آتش در جنگل حساس باشند و آتش كمی كه حتی اگر توسط فرد دیگری روشن شده را خاموش كنند. در این حالت می توانیم منابع ملی كمیاب و غیرقابل جایگزین خویش را حفظ نماییم.
گزارش از «زهرا اشكیود» خبرنگار ایسنای گلستان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب