ایران هنوز تشنه آب است؟

ایران هنوز تشنه آب است؟ به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی علیرغم بارش های مناسب شواهد نشان داده است كه ایران به علت وجود اقلیم خشك و نیمه خشك هنوز سیراب نشده و بحران آن همچنان وجود دارد؛ بنابراین باید مبحث مدیریت مصرف مورد توجه باشد.


به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، هم اكنون حجم آب موجود در مخزن سدهای ایران به بیشتر از ۳۹ میلیارد مترمكعب رسیده كه این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیشتر از ۶۳ درصد افزایش پیدا كرده است، یعنی دود ۸۰ درصد حجم مخازن سدها پر شده است.
بارندگی های اخیر به لحاظ شدت، مدت و وسعت بی سابقه بوده و همین امر سبب شده تا بركات زیادی برای كشور به همراه داشته باشد و شرایط خوبی برای تأمین آب مورد نیاز شرب و سایر مصارف به وجود آید، در همین رابطه رضا اردكانیان - وزیر نیرو - ابراز امیدواری كرد كه با نفوذ این بارش ها بیلان منفی سفره های زیرزمینی هم تا حدودی ترمیم شده باشد.
با این حال، وی اعتقاد دارد كه نمی توان با یك پدیده و یك سال بارندگی مناسب، نظری درباره ورود به دوره ترسالی داد و اساساً باید شرایط تغییر اقلیم را بررسی كرد و به محض فاصله گرفتن از كانون امداد و نجات و تحولات كنونی مدیریت سیلاب، درصددیم جمع بندی های جهانی در ارتباط با این پدیده ها را دریافت نماییم.
به قول وی، فارغ از این كه ایران وارد دوره ترسالی شده باشد یا خیر، مسئله حائز اهمیت در اقلیم خشك و نیمه خشك ایران نحوه مصرف صحیح منابع است. كشور ما اگر در شرایط معتدل هم قرار گرفته و سالیان متمادی بارندگی مناسب داشته باشد، باز هم باید در شیوه مصرف خود دقت نماییم.
همینطور محمد حاج رسولی ها - مدیر عامل شركت مدیریت منابع آب ایران - در گفتگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال تصریح كرد كه با اتكا به یك سال بارندگی نمی توان در مورد این مساله قضاوت كرد، اما خیلی از بخش هایی كه به خط قرمز نزدیك شده بود، شرایط بهتری را تجربه می كند.
او با تاكید بر این مساله كه ایران هم چنان با كسری مخزن زیادی در منابع آب های زیرزمینی روبه روست، خاطرنشان كرد: با بارش های سالانه یك ساله، این میزان جبران نمی گردد، اما می توان اظهار داشت كه افت آب زیرزمینی را امسال شاهد نباشیم.
حاج رسولی ها با تاكید بر این مساله كه ذخایر سدهای ایران در تمام مناطق یكسان نیست، اظهار نمود: حدود ۲۰ میلیارد مترمكعب از ۵۰ میلیارد مترمكعب ذخیره فعلی سدها، صرف ذخیره سال قبل شده و ۳۲ میلیارد مترمكعب دیگر هم در تالاب های كشور رهاسازی شده است.
همینطور علی نقی ضیایی - مدیرگروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد - به ایسنا اظهار داشت: این كه بعضی می گویند بحران آب با این بارندگی های فراوان از بین رفته، نادرست است و این كه جبران حجم مصرفی از منابع آب زیرزمینی باشد، نیست.
وی با بیان این كه بحران آب با یك بارش از بین نمی رود چونكه چندین سال با این مشكل دست و پنجه نرم می كردیم و این مساله همچنان ادامه دارد، اظهار نمود: در حقیقت از منابع آب های زیرزمینی كه تجدیدپذیر بودند، خیلی بیش از اندازه در طول سال های اخیر بهره برده ایم. با این بارش های اخیر، اضافه برداشت ها از منابع آبی جبران نخواهد شد.
ضیایی با بیان این كه بارندگی های فصل بهار امسال جبران مصرف بیش از اندازه از منابع آبی ما را نكرده است، خاطرنشان كرد: در نتیجه، این كه بعضی می گویند بحران آب با این بارندگی های فراوان از بین رفته، نادرست است و این كه جبران حجم مصرفی از منابع آب زیرزمینی باشد، نیست.
این استاد دانشگاه فردوسی مشهد بهترین چاره پیش رو برای مقابله با بحران آب را افزایش بهره وری دانست و در این باره اظهار داشت: تنها چاره برای مقابله با بحران آب و مدیریت مصرف آن، افزایش بهره وری است؛ یعنی بتوانیم از حداقل آب مصرفی، بیش ترین استفاده را نماییم.
بدون شك حل تنش ها و چالش های بحران آب در ایران و مدیریت صحیح آب های ناشی از بارش های اخیر در ایران و اندیشیدن تمهیدات لازم برای پیشگیری از وقوع مجدد سیل و طغیان رودخانه ها، نیازمند یك مدیریت اصولی و همه جانبه است چونكه تنها در این شرایط است كه می توان مشكلات این بخش را سر و سامان داد و بنابراین لازم است تا یك عزم جدی برای رفع این چالش بزرگ به وجود آید تا در آینده شاهد مشكلات بزرگ تری از این بخش نباشیم.



1398/02/07
15:23:22
5.0 / 5
4999
تگهای خبر: آب , اقلیم , بارش , بارندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک