صادرات ۳۰ میلیون دلاری تجهیزات و ملزومات پزشكی ایرانی پارسال
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی مدیركل تجهیزات و ملزومات پزشكی سازمان غذا و دارو، گزارش شش ماهه اقدامات انجام شده در سال ۱۳۹۹ در جهت پشتیبانی از تولید در سال ˮجهش تولیدˮ را اعلام نمود.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، مهندس سید حسین صفوی در این زمینه اظهار داشت: با عنایت به نام گذاری سال ۱۳۹۹ به نام "جهش تولید" از جانب مقام معظم رهبری و همینطور سیاست های ابلاغی وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در پشتیبانی از تولید داخل، شاهد رشد ۱۶۰ درصدی تعداد شرکت های تولیدکننده تجهیزات و ملزومات پزشکی نسبت به سال ۱۳۹۷ می باشیم.
وی ادامه داد: تعداد تولیدکنندگان فعال حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی که از اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی پروانه ساخت دریافت کرده اند، از ۵۳۰ شرکت در ابتدای سال ۹۷ به ۶۲۸ شرکت در ابتدای سال ۱۳۹۸ و هم اکنون به بیشتر از ۸۶۰ شرکت افزایش داشته است و شاهد رشد ۶۰ درصدی در تعداد تولیدکنندگان نسبت به سال۱۳۹۷ می باشیم.
صفوی افزود: افزایش ثبت بیشتر از ۶۵۸۰ پرونده در سال ۱۳۹۷ در سامانه صدور پروانه ساخت تجهیزات و ملزومات پزشکی برای تولید داخل بابت مواد اولیه و قطعات ساخت به ۹۷۳۰ پرونده، مبین هدف گذاری سیاست های کلان وزارت بهداست در جهت جهت دهی و برنامه ریزی پشتیبانی از تولید داخل و جهش تولید است.
تخصیص بیشتر از ۴۴ میلیون دلار ارز دولتی برای واردات مواد اولیه تولید تجهیزات پزشکی
وی بیان نمود: به منظور تحقق جهش تولید فقط در سه ماهه اول سال جاری تخصیص ارز دولتی برای واردات مواد اولیه تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی ضروری بیشتر از ۴۴ میلیون دلار بوده است.
به قول وی، با بروز بیماری کرونا از آغاز اسفندماه ۱۳۹۸، صدور مجوز فوری با حداقل اسناد و با رعایت ضوابط فنی و کیفی برای اقلام ضروری مقابله با کرونا به منظور افزایش تولید و تأمین نیاز داخلی انجام شد. بطوریکه تعداد تولیدکنندگان اقلام در رابطه با کرونا که پروانه ساخت دریافت کرده اند به میزان ۶۳۰ درصد رشد و افزایش داشته است و در بعضی اقلام همانند کیت تشخیص کرونا، پالس اکسی متر انگشتی و تب سنج که تولیدکننده ای نداشتیم، به تولید و حتی صادرات رسیده ایم.
صادرات ۳۰ میلیون دلاری تجهیزات و ملزومات پزشکی ایرانی در سال ۱۳۹۸
وی تصریح کرد: حرکت تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی به سمت اقلام با تکنولوژی بالا و تکنولوژی های جدید است که در تولید دستگاه های ماشین بیهوشی، تنفس مصنوعی(ونتیلاتور) و شتاب دهنده خطی در درمان بیماران سرطانی شاهد آن هستیم و صادرات ۳۰ میلیون دلاری تجهیزات و ملزومات پزشکی ساخت ایران به پنج قاره دنیا در سال ۱۳۹۸ محقق شد.
مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو تولید تجهیزات پزشکی در رابطه با کرونا را به شرح زیر اعلام نمود: تعداد تولید کنندگان ماسک سه لایه پیش از انتشار کرونا ۱۱ تولیدکننده بود که تعداد تولید کنندگان آن پس از انتشار کرونا به ۷۷ شرکت رسید. همینطور در زمینه ماسک سوپاپ دار پیش از انتشار کرونا تولیدکننده ای در کشور نداشتیم، اما پس از انتشار کرونا در این عرصه ۵۵ تولیدکننده وجود دارند.
صفوی افزود: در زمینه البسه کاورال پیش از انتشار کرونا دو تولیدکننده داشتیم که پس از انتشار کرونا به ۴۰ تولیدکننده رسیده اند. در زمینه تب سنج مادون قرمز تعداد تولید کنندگان پیش از انتشار کرونا صفر بود اما پس از انتشار کرونا دو تولیدکننده دراین زمینه داریم. همینطور در زمینه پالس اکسی متر انگشتی تولیدکننده ای در کشور وجود نداشت. در حالیکه پس از انتشار کرونا یک تولیدکننده در این عرصه اقدام نموده است.
وی افزود: برای تأمین پالس اکسی متر رومیزی تعداد تولید کنندگان پیش از انتشار کرونا دو شرکت بود که پس از انتشار کرونا هم فعالیت می نمایند. در حوزه دستگاه ونتیلاتور تعداد تولید کنندگان پیش از انتشار کرونا سه شرکت بود که همچنان فعالند. در زمینه سی پپ و بای پپ تعداد تولید کنندگان پیش از انتشار کرونا دو شرکت بود که این شرکت ها هم همچنان فعالند.
وی با اعلان اینکه در زمینه دستکش معاینه لاتکس و وینیل تعداد تولید کنندگان پیش از انتشار کرونا شش شرکت بود که پس از انتشار کرونا به هفت شرکت رسید، اظهار داشت: در زمینه کیت های تشخیص و تحقیقاتی کرونا به روش های Elisaو Real Time PCR هم تولیدکننده ای در کشور نداشتیم، اما حالا شش تولیدکننده در این عرصه فعالند. در حوزهدکیت استخراج RNA ویروس کرونا هم پس از انتشار کرونا چهار تولیدکننده فعال شدند.
بنا بر گزارش وبدا، وی با اعلان اینکه مجموعا تعداد شرکت های تولید کننده پیش از انتشار کرونا ۲۷ شرکت بود و الان به ۱۹۹ شرکت افزایش یافته است، اظهار داشت: به غیر از تعداد شرکت های فوق الذکر، همینطور در عرصه تولید ماسک سه لایه توسط تولیدکنندگان غیرصنعتی/ گروه های جهادی، با ایجاد سامانه خوداظهاری اطلاعات در پورتال اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی imed.ir، تا کنون حدود ۹۵۰ کارگاه تولیدی ماسک هم ثبت شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب