به مناسبت روز جهانی كاهش اثرات بلایای طبیعی عنوان شد

ضرورت ارائه آموزش نظام مند در كودكی برای ایجاد تاب آوری در جامعه

ضرورت ارائه آموزش نظام مند در كودكی برای ایجاد تاب آوری در جامعه به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی یك كارشناس سلامت در بلایا و فوریت ها با اشاره به اینكه آموزش و گسترش دانش صحیح و موثر در كشور می تواند جامعه ای تاب آور ایجاد كند، اظهار داشت: برای تغییر فرهنگ جوامع زیربنایی ترین كار شروع آموزش نظام مند در كودكی است و این مورد در نظام های رشد یافته و موفق امری پذیرفته است.


آرزو دهقانی در گفت و گو با ایسنا، در اینباره اظهار نمود: بلایا و حوادث از دیرباز در کره زمین رخ داده و تاثیرات بیشماری بر زندگی بشر و اقلیم داشته اند. مصدومیت، جراحت، فوت، صدمه به زیرساخت های حمل و نقل، آموزش، سلامت، مهاجرت، صدمه های اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی از آثار این رویدادهای محلی، منطقه ای، ملی و حتی بین المللی است.
وی افزود: به گزارش سال ۲۰۲۰ داووس حوادث ناشی از تغییرات شدید آب و هوایی، ناکامی برای انجام اقدامات ضروری و لازم در زمینه تغییر اقلیم، بلایای طبیعی (زلزله، سونامی، طوفان، سیل و... )، کاهش تنوع زیستی و از بین رفتن اکوسیستم، حوادث انسان ساز و بحران آب جزء ده خطر اول هستند که با بیشترین میزان تاثیرگذاری طی ۱۰ سال آینده پیشبینی شده اند.
به قول وی، در ۱۴ سال قبل نخستین بار این دست گزارش عرضه شده و ۵ چالش اول جهانی مربوط به پدیده های محیط زیستی و بلایای طبیعی است. این در حالیست که در سالجاری حدودا نیم درصد از جمعیت جهان یعنی حدود ۳۷ میلیون نفر به بیماری کووید -۱۹ مبتلا شده و در حدود یک میلیون و دویست هزار نفر فوت کرده اند.
دبیر انجمن علمی دانشجویی دانشکده بهداشت و ایمنی، اظهار داشت: ایران یکی از کشورهای با رخداد بالای بلایا و حوادث و دارای بیشترین تنوع حوادث در دنیا به حساب می آید، بعنوان مثال امکان بروز زلزله در بیشتر از ۹۰ درصد شهرها و مناطق کشور ایران وجود دارد و طی ۹۷ سال گذشته حدود ۴۰ زلزله با بزرگای بیشتر از ۵ ریشتر در کشور ثبت شده است. بر مبنای اعلام سازمان مدیریت بحران کشور در سال ۱۳۹۸، حدود ۵۲۷۰ حادثه طبیعی در کشور به وقوع پیوسته است که حاکی از اهمیت آمادگی جامعه در مقابل بلایاست.
وی ادامه داد: مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ۲۲ دسامبر ۱۹۸۹ میلادی با تصویب قطعنامه ای چهارشنبه دوم اکتبر را روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری نمود. شعار سال جاری این روز بین المللی حاکمیت خطر بلایاست، بحران ها نیازمند حاکمیت قوی برای مدیریت موثر بلایا و فوریتها و بیماری های نوظهور هستند. حاکمیت موثر در مقابل خطر بلایای طبیعی سبب حفظ زندگی بشر، کاهش تعداد افراد صدمه دیده در اثر بلایا و خسارات اقتصادی خواهد شد.
دهقانی اظهار داشت: برای ایجاد یک حاکمیت موثر بلایا، هر کشوری احتیاج به چشم انداز روشن، برنامه ها و نهادهای توانمند و دارای صلاحیت است که بتوانند با عنایت به شواهد علمی از منافع عمومی حفاظت کنند.
این دانشجوی دکترای سلامت در بلایا و فوریتهای دانشگاه شهید بهشتی اظهار نمود: استراتژی های ملی و محلی مناسب برای کاهش خطر بلایا باید با سیاست های بین بخشی ارتباط موثر داشته باشد تا بتوان اقدامات مناسبی در زمینه هایی همچون کاربری زمین، ساخت و سازها، بهداشت عمومی، آموزش، کشاورزی، حفاظت از محیط زیست، انرژی، منابع آب، کاهش فقر و سازگاری با تغییرات اقلیم انجام داد.
وی اظهار داشت: شناخت و درک خطرات بلایا در سند سندای بعنوان نخستین اولویت اقدامات جامعه جهانی و دولت ها در سطوح ملی، منطقه ای و جهانی در جهت کاهش اثرات بلایای طبیعی ذکر شده است. آموزش و توانمندسازی افراد جامعه جهت درک خطر بلایا و ارتقا آمادگی جهت پاسخ مناسب به این رویدادها یکی از گام های مهم در این راستاست.
دبیر انجمن علمی دانشجویی دانشکده شهید بهشتی اظهار نمود: کودکان و نوجوانان در کنار سالخوردگان در حوادث غیر مترقبه و بلایای طبیعی صدمه پذیرترین اقشار هستند.۲۶ میلیون نفر از جمعیت کشور را افراد زیر ۱۹ سال می سازند.. ازاین رو ضرورت فعالیتهای جدی آموزشی و فرهنگی و... در مورد آنها، بیشتر از دیگران است.
وی اظهار داشت: برای تغییر فرهنگ جوامع زیربنایی ترین کار، شروع آموزش نظام مند در کودکی است و این مورد در نظام های رشدیافته و موفق امری پذیرفته است. آموزش هایی که در این سنین با روش های صحیح و موثر برای این کودکان عرضه می شود هم بهتر از جانب وی پذیرش می شود و هم در او نهادینه خواهد شد و این دو مولفه در مخاطب های دیگر کمتر وجود دارد.
وی اظهار داشت: بر مبنای پژوهش انجام شده با جامعه نیم درصدی از جمعیت مذکور در سال ۱۳۹۷، کمتر از ۳۰ درصد افراد زیر ۱۸ سال اطلاعات مناسبی در مورد بلایا و حوادث و درک آن داشته اند. بعد از برگزاری دوره آموزشی با محور زمین لرزه، سیل، خشکسالی، حوادث جاده ای، آتش سوزی خانگی و نحوه امدادخواهی در حوادث و بلایا بین ۲ تا ۴ ساعته برای گروه های سنی مختلف میزان دانش آنها در مورد بلایا به بیشتر از ۸۵درصد رسید.
دهقانی افزود: شاید یکی از علل این موفقیت در ارتقا دانش، عرضه متون آموزشی به زبان ساده و استفاده از تکنیک roll playing بوده و همینطور تهیه مطالب آموزشی بر مبنای نیاز کشور، چونکه در کشور ما زلزله و سیل دو حادثه پر رخداد هستند و حدودا اغلب افراد تجربه کوچکی از آن دارند.
وی ادامه داد: بطور قطع آموزش و گسترش دانش صحیح و موثر در کشور می تواند، جامعه ای تاب آور در مقابل بلایا ایجاد کند و عوارض این رویدادهای همیشگی را به حداقل برساند.




منبع:

1399/07/20
14:26:38
5.0 / 5
1793
تگهای خبر: آب , آتش , آموزش , اقلیم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک