گزارش خرید و فروش حیوان خانگی از قاچاق هوبره در خراسان جنوبی، 1

بازی شاهزادگان عرب با هوبره خراسان جنوبی

بازی شاهزادگان عرب با هوبره خراسان جنوبی خرید و فروش حیوان خانگی: خراسان جنوبی هوبره، پرنده ای نادر در خراسان جنوبی است كه دست مایه بازی شیوخ و شاهزادگان عرب شده و همین مورد جمعیت این پرنده را تا مرز نابودی كشانده است.


زیستگاهش را در خراسان جنوبی انتخاب نموده، پرنده ای کمیاب و منحصر به فرد که نامش هوبره است ؛ این پرنده ویژه دشت های وسیع لم یزرع، دشت های کویری با اندکی پستی بلندی درمناطق خشک، زیستگاه های استپی، نیمه بیابانی، تپه های شنی و اغلب دارای پوشش گیاهی اندک زندگی می کند.
هوبره در ایران بی رویه شکار می شود
هوبره که اندازه متوسط به طول 55 تا 65 سانتیمتر دارد و گستردگی بالهایش 135 تا 170 سانتیمتر است، به سبب بی انصافی انسان ها در حال از بین رفتن است. متاسفانه در کشور به خاطر شکار بی رویه و تخریب های زیستگاهی، جمعیت این پرنده نسبت به سالهای گذشته کاهش شایان توجهی داشته است.
عمده جمعیت هوبره استان در دشت های کریزان و پطرگان شهرستان زیرکوه زیست می کنند؛ از مهم ترین دلیلهای این کاهش جمعیت، شکارهای غیر مجاز و قاچاق آنها توسط افراد سودجو است.
هوبره علاوه بر اینکه یـکی از گونه های باارزش حیات وحش کشور بوده، در زمره گونه های در خطر انقراض مندرج در لیست سطح یک کنوانسیون تجارت بین المللی گونه های حیوانات و گیاهان وحشی در معرض خطر انقراض (سایتیس CITES ) است و نیز در لیست سرخ اتـحادیه بیـن المللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیـعی IUCN قرار گرفته است.
پرنده هوبره را جهت استفاده در بازی های عربی می برند، اما چرا این پرنده برای عرب ها جذاب است ؟


زیست هوبره در دشت های خراسان جنوبی به مخاطره افتاده است
امیر صادقی، رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه به ایسنا اظهار داشت: متأسفانه تهدید جدی که زیست هوبره را در دشت های خراسان جنوبی(زیرکوه ) به مخاطره انداخته است، قاچاق آن توسط افراد اجیر شده شیوخ عرب کشورهای حوزه خلیج فارس است؛ این امر سبب کاهش جمعیت هوبره در این منطقه شده است.
وی اضافه کرد: کشورهای عربی یکی از مهم ترین مقصد سفر الزامی این پرنده ها هستند و علاقه شیخ های عرب به بازی با پرنده های ایرانی، هر روز قیمت آنها را بالاتر برده و سودجوها را برای قاچاق بیشتر ترغیب می کند؛ البته هوبره به سبب ظاهر زیبا و جثه بزرگ و همین طور بعضی باورها راجع به خواص گوشت آن همیشه مورد توجه شکارچیان بوده است، اما خصوصیت منحصر به فرد این پرنده که موجب شکار و قاچاق آن به کشورهای عربی می شود، هنگام مواجه شدن با پرندگان شکاری همچون شاهین است.
رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه بیان کرد: وقتی شاهین از پشت نزدیک می شود ناگهان هوبره تغییر ارتفاع به سمت بالا داده و از مقعد خود خمیر رقیق چسبناکی را به سمت شاهین می افشاند که در صورت ریخته شدن بر روی بال های شاهین بلافاصله شاهین سقوط می کند و در حین سقوط لطمه می بیند و به این علت به آن پرنده بمب انداز هم می گویند.
بازار پرسود قاچاق هوبره
صادقی اشاره کرد: در کشورهای عربی، سنت دیرینه ای برای شکار هوبره وجود دارد؛ ساکنان این کشورها، پرندگان شکاری را برای شکار هوبره تربیت می کنند، به همین دلیل، تعداد هوبره ها در این کشور کاهش شایان توجهی یافته و بازار پرسودی برای قاچاق این پرنده به وجود آمده است.
وی اضافه کرد: باتوجه به کمبود فراوان هوبره در این کشورها و علاقه آنها به بازی قوش بازی به ناچار با دست اندازی به ذخایر ایران و ساماندهی باندهای بزرگ قاچاق هوبره، اهتمام در جبران کمبود آن در کشور خود و رسیدن به تمایلات زود گذر و نفسانی خویش دارند.
رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه بیان کرد: بنظر می رسد علت اصلی این پدیده، موفق بودن طرح های تکثیر و پرورش سایتهای مستقر در عربستان، امارات (مرکز ملی تحقیقات و حفاظت از حیات وحش امارات ) و یک مرکز فعال در پاکستان است که در مقیاس بالا مبادرت به تکثیر و رهاسازی هوبره کرده است. همین طور وجود دستگاه های مدرن جوجه کشی، افراد سودجو را به این سمت سوق داده تا بدون درد سر مبادرت به قاچاق تخم این پرنده کنند.
صادقی افزود: عواملی که در این پدیده نقش دارند؛ محیطی مستعد جهت قاچاقچی شدن بواسطه همجواری با کشور افغانستان، انسداد مرزهای شرقی و جلوگیری از قاچاق مواد مخدر سبب شده افراد به قاچاق هوبره روی آورند چونکه معضل این منطقه، افزایش جمعیت، جوان بودن جمعیت و از سویی معضل بیکاری، زندگی عشایری و تکیه مردم بر اقتصاد تک محوری- دامداری است.
وی اضافه کرد: زندگی عشایری هر چند در تولید لبنیات و پروتئین قرمز کشور نقش بسزائی دارد، اما عامل مهمی در نابودی تنوع زیستی و تخریب زیستگاه بشمار می رود؛ وجود طوایف و تیره های عشایری و تعصبات قومی و کمرنگ بودن انسجام اجتماعی و عدم همراهی با برنامه های اصلاحی، تکوینی و توسعه پایدار و عدم آگاهی مردم از فواید و نقش گونه های یک اکوسیستم و فواید ارتباط متقابل آنها از دیگر معضلات است.


راهکارهای حل معضل زیست محیطی قاچاق هوبره در خراسان جنوبی
رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست زیرکوه بیان کرد: متأسفانه تابحال هیچ راهکار مهمی که بتواند جلوی این معضل زیست محیطی را بگیرد ارائه نشده است، اما ارائه راهکار در بدنه جوامع محلی، آموزش و اجرای طرحهای تنویر افکار عمومی، اجرای طرح های اقتصادی، عدالت در توزیع امکانات و ایجاد اشتغال برای جوانان، جایگزینی شغل دامداری با مشاغل صنعتی، صنایع تبدیلی و کشاورزی، جایگزینی مدل سنتی دامداری با مدلهای دامداری صنعتی و نیمه صنعتی همچون راهکارهاست.
صادقی اظهار نمود: ارتقای دشت پطرگان به منطقه حفاظت شده یا پناهگاه حیات وحش و بازبینی در قوانین حفاظت و بهسازی محیط زیست و شکار و صید و حمایت جدی از این پرنده بوسیله مجازاتهای سخت گیرانه و بازدارنده نیز از دیگر راهکارهاست که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، در ایران به استناد مصوبه شماره 168 شورای عالی حفاظت محیط زیست، هوبره جزء گونه های در معرض خطر انقراض بوده و به خاطر این ارزش، شورای عالی حفاظت محیط زیست در جلسه مورخ 28 آبان 98 به استناد بند چ ماده 3 قانون شکار و صید، بهای جانوران وحشی از لحاظ مطالبه ضرر و زیان را تعیین کرده است. بر این اساس بهای هر کدام از این پرندگان کمیاب و در خطر انقراض مبلغ 300 میلیون ریال تعیین شده است.
پرسش این است که چرا جرایم قاچاق هوبره بازدارنده نمی باشد و مافیای تجارت و قاچاق هوبره به کشورهای عربی از تب و تاب نیفتاده است؛ خبرنگار ایسنا تلاش نموده است در گزارش های بعدی که از نظر مخاطبان ایسنا خواهد گذشت، آنرا با نظر کارشناسان و مسئولان امر بررسی کند و راهکارهای حل این معضل زیست محیطی را ارائه کند.




منبع:

1399/08/25
12:16:21
5.0 / 5
1724
تگهای خبر: آب , آموزش , انقراض , پرندگان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک