مدیر دفتر تحقیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه:

سرطان زا بودن ریزگردهای نمكی دریاچه ارومیه ثابت نشده است

سرطان زا بودن ریزگردهای نمكی دریاچه ارومیه ثابت نشده است خرید و فروش حیوان خانگی: مدیر دفتر تحقیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: سرطان زا بودن ریزگردهای نمكی دریاچه ارومیه ثابت نشده است.



به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا مسعود تجریشی در نشست خبری با اصحاب رسانه در دفتر ستاد احیای دریاچه اضافه كرد: طبق مطالعات انجام گرفته در دانشگاه علوم پزشكی تبریز باوجود افزایش تشعشعات از سطح دریاچه و بروز افزایش فشار خون در بعضی مناطق، هیچ تاثیر ثابت شدهای از اینكه ریزگردها عاملی برای مبتلا شدن به سرطان باشند، گزارش نشده است.

وی از كنترل ۶۰ درصدی كانون های اصلی گرد و غبار در حوضه دریاچه ارومیه اطلاع داد و اظهار داشت: طبق برنامهریزیهای انجام شده تا سه سال آینده تراز آب دریاچه یك متر افزایش و به تراز ۱۲۷۱.۸ خواهد رسید كه در این صورت ۹۰ درصد كانون های تولید ریز گرد دریاچه مهار شده و زیرآب خواهند رفت.

مدیر دفتر تحقیق و برنامه ریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینكه ۶۰ درصد سطح آب دریاچه ارومیه عمقی كمتر از ۶۰ سانتی متر دارد بر ضرورت افزایش آب ورودی به دریاچه ارومیه تاكید و خاطرنشان كرد: متوسط میزان تبخیر سالانه آب از سطح دریاچه ارومیه ۸۵ سانتی متر است. بنابراین در صورت تامین نشدن نیاز اكولوژیك دریاچه فقط ۴۰ درصد از سطح فعلی ۲۰۹۳ كیلومتری آن باقی خواهد ماند.

وی از حذف قانون منع برداشت نمك از كف دریاچه ارومیه در قانون پنج ساله ششم توسعه اطلاع داد و خاطرنشان كرد: هم اكنون كف دریاچه ارومیه بیش از ۱۰ میلیارد تن نمك دارد و هر سرمایه گذاری كه بتواند ضمن رعایت مسائل زیست محیطی اقدام به ایجاد ارزش اقتصادی از نمك دریاچه كند، منعی برای برداشت نخواهد داشت.

تجریشی كاهش بارشهای حوضه آبریز نسبت به میانگین بلند مدت، مدیریت ناصحیح منابع آبی و توسعه غیر اصولی سد سازی و سیاست گذاری در توسعه اراضی كشاورزی و تغییر الگوی كشت به گونههای پر مصرف را از مهم ترین عوامل خشكی دریاچه ارومیه برشمرد و اظهاركرد: از سال۱۳۷۴ تا ۱۳۹۳ میزان آب ورودی به دریاچه ارومیه از ۵ میلیارد مترمكعب در سال به ۵۰۰ میلیون مترمكعب كاهش پیدا كرد.

وی اضافه كرد: نیازآبی زیست محیطی دریاچه ارومیه ۳.۶ میلیارد متر مكعب است كه در دو دهه گذشته به صورت مداوم كاهش یافته است و موجبات بحرانی شدن وضعیت دریاچه در مقطع كنونی شده است.

مدیر دفتر تحقیق و برنامهریزی ستاد احیای دریاچه ارومیه تامین آب از منابع داخلی را از مصوبات مهم در جهت احیای دریاچه ارومیه دانست و خاطرنشان كرد: هم اكنون بیش از ۲۱ كیلومتر از تونل ۳۶ كیلومتری انتقال آب از سد كانی سیب به دریاچه ارومیه حفاری شده است كه امیدواریم تا آخر سال ۹۸ شاهد بهره برداری از این پروژه باشیم.

وی كاهش ۴۰ درصدی مصرف آب در بخش كشاورزی را مهمترین گام در جهت احیای دریاچه ارومیه برشمرد و تصریح كرد: هدر رفت آب در بخش كشاورزی استان بخصوص در مناطق جنوبی بسیار بالاست. برای جلوگیری از ادامه این روند پنج كمیته تخصصی تشكیل شده و مطالعات گستردهای در چهار زیر حوضه نازلوچای، شهرچای، باراندوز چای و قبضه چای به صورت پایلوت صورت گرفته است.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست كشور با اشاره به اینكه ستاد احیای دریاچه ارومیه با صرف هزینه ۶۴ میلیارد تومانی در تثبیت موفق عمل كرده است اما به علت مشكلات مالی در فاز احیا دو سال عقبتر از برنامهریزیها حركت می كند، اظهار نمود: میزان اعتبار مصوب ستاد احیا از زمان تاسیس تا سال ۹۶، ۳ هزار و ۷۸۲ میلیار تومان بوده است كه تا كنون یك هزار و ۱۳۷ میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

وی افزود: از كل اعتبار پرداختی ۶۰ درصد در پروژههای آذربایجان غربی، ۳۴.۵ درصد در آذربایجان شرقی، ۴ درصد در كردستان و ۱ درصد در پروژههای پایش و مطالعاتی ستاد احیا هزینه شده است.

تجریشی درمورد اقدامات و اعتبارات در حوزه فرهنگی - اجتماعی احیای دریاچه ارومیه هم اظهار داشت: برای استانهای آذربایجان غربی، شرقی و كردستان به ترتیب ۳۵، ۲۵ و ۴.۷ میلیارد تومان اعتبار تصویب شده است و اگر بتوان اقتصاد، معیشت مردم و بهره وری آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را ثبات بخشیم شاهد همراهی مردم در راه احیای دریاچه هم خواهیم بود.

وی در مورد طرح انتقال آب از دریاچه خزر و وان به دریاچه ارومیه هم اظهاركرد: این طرحها جزو طرح های مطالعاتی بودند كه به علت مشكلات فنی رد شدند و در شرایط حاضر از برنامه های ستاد خارج شده و هیچ گونه اقدام عملی در این خصوص صورت نگرفته است.




1397/05/05
13:54:12
5.0 / 5
5096
تگهای خبر: آب , دام , دریا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک