در محمودآباد و بابلسر روی می دهد

ورود مستقیم شیرابه های زباله به دریا و شالیزارها

ورود مستقیم شیرابه های زباله به دریا و شالیزارها به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های كشور با اشاره به تولید روزانه ۵۸ هزار تن پسماند عادی در كشور اظهار داشت: متاسفانه در محمود آباد و بابلسر كوهی از زباله در نزدیكی دریا شكل گرفته است كه شیرابه آن به صورت مستقیم وارد دریا و شالیزارها می شود.



به گزارش خرید و فروش حیوان خانگی به نقل از ایسنا، حسین رجب صلاحی در همایش بین المللی مدیریت پسماند كه امروز در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، اظهار نمود: ما در كشور ۱۳۴۰ شهر داریم كه از این تعداد ۱۳۰۰ شهر مجوز شهرداری را دارند همینطور در كشور ۳۹ هزار روستا وجود دارد كه از این تعداد ۳۷ هزار مجوز دهداری را در حوزه مدیریت پسماند دارند.

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها با بیان این كه روزانه در كشور ۵۸ هزار تن پسماند عادی تولید می شود، خاطرنشان كرد: سهم شهرها در این مقدار روزانه ۴۸ هزار تن و سهم روستاها روزانه ۱۰ هزار تن است همینطور از این مقدار تنها ۲۵ درصد پردازش می شود و ۷۵ درصد آن به صورت مستقیم دفن می شوند.

رجب صلاحی اضافه كرد: از كل پسماندهای عادی ۶۵ درصد «تر» و ۳۵ درصد آن پسماندهای خشك هستند. برپایه ماده ۷ قانون مدیریت پسماند مدیریت اجرایی پسماندهای عادی در شهرها و روستاها برعهده شهرداری ها و دهیاری ها و خارج از شهرها برعهده بخشداری است همینطور برپایه ماده ۱۲ قانون مدیریت پسماند وزارت كشور موظف است كه تسهیلات و امكانات برای دفع پسماند را فراهم و سازمان حفاظت محیط زیست هم بر آن نظارت كند.

وی با اشاره به اینكه هم اكنون اغلب شهرهای كشور به صورت منطقه ای خودشان سایت دفع پسماند دارند، اظهار داشت: هم اكنون ۷۰۰ محله دفن پسماند در كشور وجود دارد اما در برنامه پنج ساله ای كه برای مدیریت پسماند تهیه شده مقرر است كه این رقم در كشور به ۲۸۳ محل دفن پسماند كاهش پیدا كند همینطور مراكز پردازش و كمپوست در كشور ۴۲ مركز است كه عدد بسیار كمی است و مقرر است آنرا به ۱۲۳ مركز افزایش دهیم.

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها با اشاره به این كه تمركز ما برای مدیریت پسماند در سه استانی است كه بیشترین مشكل را در این عرصه دارند، خاطرنشان كرد: هم اكنون در استان های مازندران، گیلان و گلستان مشكلات زیادی داریم. تعداد مراكز پردازش زباله در استان گیلان سه مركز است كه مقرر است آنرا به هشت مركز افزایش دهیم همینطور در مازندران هم تعداد مراكز پردازش به هشت مركز خواهد رسید و این مراكز در استان گلستان هم بهسازی خواهند شد.

رجب صلاحی افزود: تفكیك از مبدا پسماند در دستور وزارت كشور قرار دارد همینطور ایجاد و تكمیل واحدهای پردازش پسماند و ساماندهی مراكز دفن همچون اولویت های ما هستند. متاسفانه باید اظهار داشت كه در بعضی مناطق شمالی كشور همچون محمودآباد و بابلسر كوهی از زباله در فاصله ۳۰ متری ساحل به وجود آمده است كه شیرابه آن به صورت مستقیم وارد دریا و شالیزارها می شود.

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها در ادامه درباره زباله سوزها توضیح داد: هم اكنون به جز تهران زباله سوز در گیلان و مازندران داریم. ظرفیت زباله سوز نوشهر ۲۰۰ تن است كه امیدواریم تا ۲۲ بهمن امسال افتتاح شود. در شهر ساری هم زباله سوزی با ظرفیت ۴۵۰ تن وجود دارد كه تابحال ۴۵ درصد پیشرفت فیزیكی داشته است و تا انتهای سال آینده به بهره برداری می رسد.

به گفته وی در شهر رشت زباله سوزی با ظرفیت ۶۰۰ تن در دست راه اندازی است و امیدواریم این شهر تا آخر سال ۱۴۰۰ صاحب زباله سوز شود.

رجب صلاحی در ادامه ضمن اشاره به چالش های مدیریت پسماند در كشور اظهار داشت: نبود درآمد پایدار در حوزه پسماند برای شهرداری ها یكی از چالش های موجود است هم اكنون شهرداری ها تا ۳۰ درصد بودجه خویش را صرف مدیریت پسماندها می كنند. از دیگر چالش های ما در مدیریت پسماند كمبود نیروی متخصص است. پایین بودن بهای برق تولیدی از پسماندها و به روز نبودن قوانین از دیگر چالش ها است.

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها در ادامه با انتقاد از وزارت صنعت اظهار داشت: این وزارتخانه از آغاز سال تابحال عوارض ناشی از پسماندهای مخرب خویش را پرداخت نكرده است. پیشبینی ما این بود كه از این منبع ۱۰۰۰ میلیارد تومان درآمد داشته باشیم كه متاسفانه محقق نشده است.

وی اضافه كرد: لایحه ساماندهی مدیریت پسماندهای عادی كه تصویب شده است شش ماده دارد كه همچون آن می توان به خرید تضمینی برق از تاسیسات تبدیل پسماند به انرژی اشاره نمود.

رجب صلاحی در انتها اظهار داشت: از آغاز سال ۸۴ تا سال قبل كل مبلغی كه برای استان های شمالی كشور در زمینه مدیریت پسماند هزینه شده ۱۹۰ میلیارد تومان بود اما امسال تابحال ۲۵۰ میلیارد تومان از سازمان برنامه و بودجه وزارت كشور تخصیص داده شده است تا برای مدیریت پسماند در استان های شمالی صرف شود.




1398/08/27
12:58:59
5.0 / 5
4820
تگهای خبر: آب , انرژی , حفاظت , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
خرید و فروش حیوان خانگی خرید و فروش حیوان خانگی
petfind.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خرید و فروش حیوان خانگی محفوظ است

خرید و فروش حیوان خانگی

انواع حیوانات خانگی و لوازم و خوراک